Nyheter

VC Capital Partners Fund VII förvärvar STARK Group

STARK Group har ägts av Lone Star Funds sedan april 2018 och har under de senaste åren fördubblats i storlek genom framgångsrika förvärv och organisk tillväxt.

– Vi är glada över att samarbeta med CVC för att fortsätta resan vi startade tillsammans med Lone Star. Samarbetet med Lone Star har varit avgörande för att stödja oss att uppnå starka resultat under de senaste åren, säger Søren P. Olesen, VD, STARK Group. Vi ser fortsatt gott om möjligheter till expansion både vad gäller ytterligare organisk tillväxt och genom uppköp i Nordeuropa. Vi känner CVC mycket väl sedan tidigare och ser fram emot att dra nytta av deras branschexpertis, strategiska insikter och vilja att spela en aktiv roll i den framtida konsolideringen. Jag kunde inte tänka mig en bättre ägare för att stödja STARK Group framöver.

Christoffer Sjöqvist, Senior Managing Director på CVC tillägger:

– Vi har följt STARK Group noga sedan vårt tidigare ägande av bolaget. Vi är oerhört imponerade av prestationen och förvandlingen under de senaste åren under ledning av Søren P. Olesen och hans ledningsgrupp. Vi ser fram emot att ge oss ut på resan med detta team och är fast beslutna att lyfta företaget till nästa nivå.

– Vi är otrolig nöjda med att få CVC Capital Partners som ägare. Med CVC får vi en ägare som delar våra mål och ambitioner, stödjer vår strategi och ser att vi fortsätter vår positiva utveckling med fokus på både organisk tillväxt och förvärv, säger Geir-Thomas Fossum, VD Beijer Byggmaterial AB.

Förvärvet är föremål för sedvanliga villkor och godkännanden och förväntas avslutas under andra kvartalet 2021.