Nyheter

Gammaldags svenskt hantverk på framfart i villakvarteren

I vanliga fall ser vi ganska små svängningar i vad som efterfrågas men under 2020 upplever vi två tydliga trender, berättar Garageportexpertens VD, Mikael Holmstrand. Dels vill dagens kunder i större utsträckning matcha garageporten med ytterdörren och husets övriga design. Dels ser vi en efterfrågan på slagportar som vi inte upplevt tidigare – jag skulle vilja påstå att den svenska byggnadsvårdstrenden också utvecklat viljan att använda traditionella konstruktioner och material i nyare hus.

Konkurrensen bland slagportar är stor. Ändå det är den lilla svenska tillverkaren Edsbyporten vars slagportar efterfrågas mest hos Garageportexperten.

– Genuint hantverk i svenska naturmaterial och rustik men formbar design tilltalar husägare i allt större utsträckning. Inte minst den yngre generationen som gärna vill minimera sina klimatavtryck och investera i hållbara lösningar, berättar arkitekt Ralf Lindberg.

Edsbyportens slagportar är var och en, ett gammaldags Svenskt hantverk. Självklart finns maskiner i fabriken men väldigt mycket görs för hand. Här är varje individ viktig för resultatet och företaget har lyckats skapa en kultur och ett know how som gör att slutprodukten är bättre nu än för fem år sedan när nuvarande ägaren Joel tog över verksamheten.

– 2020 är ett år när många stannat hemma och gjort verklighet av sina renoveringsdrömmar och det är en spännande utveckling att hållbarhetstanken blivit mer central när vi fortsätter utveckla våra hem, avslutar Mikael Holmstrand.