Nyheter

Ny divisionschef på Abetong

Mattias Löfqvist tillträder som ny divisionschef på Abetong den 1 januari 2021. Mattias har lång erfarenhet från olika ledande befattningar inom Gunnebo Industrier. På Abetong kommer han att ansvara för division Hus Mellansverige.

– Betongbranschen är en spännande bransch, som liksom många andra branscher har stora utmaningar inte minst vad gäller CO2-utsläpp. Som ny till branschen har jag givetvis mycket att lära men jag vet att Abetong ligger i framkanten vad gäller klimatförbättrad betong och jag ser fram emot att vara med på den fortsatta resan mot ett mer hållbart byggande och ett hållbart samhälle, säger Mattias.

Mattias kommer närmast från positionen som EVP Sales & Marketing för Gunnebo Industrier, en global ledare inom lyft- och materialhanteringsutrustning, med ansvar för koncernens försäljning, marknadsföring och produktledning. Tidigare har han bland annat varit VD för Gunnebo Industriers dotterbolag i Australien och Storbritannien. Han har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Mattias bor i Västerås med sin familj och kommer utgå från Abetongs fabrik och kontor i Kvicksund.

– Jag ser mycket fram emot att lära känna Abetongs medarbetare, kunder, leverantörer och samarbetspartners. Det står redan klart för mig att Abetong är ett företag med medarbetare som besitter stor erfarenhet, engagemang och resultatfokus. Framgångsfaktorer i mina tidigare uppdrag har varit ett starkt kundfokus, god struktur och tydliga prioriteringar och det är något jag också tar med mig in i min nya roll på Abetong. Det skall bli väldigt kul att arbeta med teamet på Abetong, säger Mattias Löfqvist.