Nyheter

Heimstaden Bostad växer i Eskilstuna

Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, har tecknat ett avtalat om förvärv av 89 befintliga bostäder fördelat på fem fastigheter i Eskilstuna. Det är det tredje förvärvet på kort tid som Heimstaden gör i Eskilstuna kommun. Säljare är Stadsvillan Eskilstuna AB.

Med förvärvet växlar Heimstaden upp i Eskilstuna och bygger ut portföljen till att omfatta 1020 bostäder, varav 208 ingår i ett nyproduktionsprojekt som uppskattas vara färdigt första kvartalet 2023.

Affären med Stadsvillan Eskilstuna AB består av fastigheterna; Nipan 10 (Valhalla), Venus 19 & 20 (Väster), Vapensmeden 13 (Centrum) och Slädan 9 (Söder). Samtliga belägna inom två kilometer till stadskärnan. Tillträde är planerat till den 1 mars 2021.

– Det är fantastiskt kul att vi kan fortsätta växa i Eskilstuna, vi tycker om kommunens framtidsutsikter och förvärvet kompletterar vårt befintliga och framtida bestånd på ett bra sätt. Vi ser fram emot att ta hand om våra nya hyresgäster och ge dem den bästa servicen, säger Fredrik Årman, Transaktionschef för Heimstaden Sverige.