Nyheter

Ny kommunikationschef på Sveafastigheter

Moa Andersson blir Kommunikationschef för Sveafastigheter. Moa kommer även ingå i Sveafastigheters hållbarhetsteam och bland annat leda arbetet med företagets hållbarhetsrapportering och social hållbarhet inom genomförande.

Moa har de senaste åren etablerat Boinstitutet, en plattform för framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, som är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund. Boinstitutet har bland annat initierat forskning och rapporter, arrangerat seminarier och delat ut Bopriset, i syfte att lyfta fram hyresrättens betydelse för en fungerande bostadsmarknad med en mix av boende- och upplåtelseformer.

– Moa har gjort ett imponerande arbete att bygga upp Boinstitutet och skapa en arena om framtidens bostäder. Vi ser fram emot att tillsammans med Moa fortsätta utveckla vårt arbete med hållbar stadsutveckling, säger Harry McNeil, marknads- och hållbarhetschef på Sveafastigheter.

Sveafastigheter har nyligen färdigställt Cykelkungen i Uppsala, 99 hyreslägenheter med mobilitet i fokus och p-tal noll, samt Hydran i Västerås, 96 trygghetslägenheter med plusenergiteknik och gemenskap i fokus. I Stockholm utvecklar Sveafastigheter hyresbostäder i bland annat Sjöstadshöjden i samarbete med Fryshuset, med barnfokus i Rågsved och kollektivbostäder för äldre i Bromma.

– Att alla ska ha en bostad, ett hem, är en fråga som berör oss alla och som är avgörande för flera andra samhällsfrågor som utbildning, arbetsmarknad och trygghet. Jag är imponerad av Sveafastigheters hållbarhetsarbete och helhetstänk och ser fram emot att bli en del av Sveafastigheter där vi tillsammans med kommuner utvecklar framtidens hållbara städer, säger Moa Andersson, som tillträder tjänsten 4 januari 2021.