Nyheter

Ny höjdjusterbar arbetsplattform från Zarges

Regelbundet underhåll av nyttofordon och maskiner är en viktig del av rutinarbetet för att säkerställa funktionaliteten. På grund av olika krav och höjdskillnader, både i verkstäder och industrianläggningar, är det nödvändigt att ha en flexibel lösning som kan anpassas till olika situationer.

Zarges, experter på accessteknologi, har tagit fram en ny höjdjusterbar arbetsplattform som sticker ut med sin mobilitet, flexibilitet och höga säkerhetsnivå. Det finns också möjlighet att köpa till en överskjutande plattform för att få access längre in på maskinen. Arbetsplattformen har en lastkapacitet på max. 300 kg och kan placeras över maskiner och nyttofordon på grund av den fria höjden på till och med fyra meter.

Det har blivit allt viktigare i alla branscher och industrier att se till att det är säkert att arbeta på höjd, även under regelbundet underhåll på nyttofordon och maskiner. Detta kräver en hög grad av flexibilitet för att uppfylla de olika kraven för verkstäder och industri. Den nya höjdjusterbara arbetsplattformen från Zarges uppfyller alla relevanta standarder. Plattformen är utvecklad i enlighet med standarden SS EN ISO 14122 och Maskindirektivet, och är särskilt framtagen för underhållsarbete för nyttofordon och maskiner.

Mångsidig och flexibel

Den höjdjusterbara arbetsplattformen finns tillgänglig i två standardstorlekar och kan också konfigureras individuellt. Den kan användas för att nå en arbetshöjd på upp till 6,25 meter. Arbetsplattformen behöver ingen ström för att kunna användas. Den är utrustad med stora svängbara hjul för god manövrering. De valfria teleskopiska fotplattorna ger ytterligare stabilitet även på lösningar med överskjutande plattform. Plattformen lämpar sig för arbete både inomhus och utomhus.

Plattformen är utrustad med ett skyddsräcke runt hela plattformen och tål en belastning på upp till 300 kg, vilket betyder att två personer kan arbeta säkert på plattformen samtidigt. Om nödvändigt kan skyddsräcket tas bort på ena sidan för smidigare tillgång under arbete. Tre olika justerbara tillträdesalternativ finns tillgängliga för ytterligare flexibilitet och anpassning. Du kan välja antingen en platsbesparande fast stege, en avtagbar utskjutsstege eller en höjdjusterbar trappa som kan justeras. För smidigare arbete kan du välja en fast eller fällbar överskjutande plattform för att ytterligare förbättra tillträdet längre in mot maskinen. Arbetsplattformen kan användas för tillträde både fram och bak samt på sidorna.

­– Vår nya höjdjusterbara arbetsplattform är skräddarsydd för de specifika kraven som finns för underhåll av nyttofordon och maskiner, säger Patric Seger, VD på Zarges i Sverige. Flexibiliteten och mobiliteten i kombination med den högsta möjliga arbetssäkerheten gör arbetsplattformen till det ideala verktyget för regelbundet underhållsarbete.  

Ta reda på mer om ZARGES produkter här:

www.zarges.se