Nyheter

HandyDay digitaliserar byggbranschen

I takt med att coronapandemin fortsätter står byggbranschen inför sin största utmaning på mycket länge. Hur klarar branschen en förändrad omvärld och en minskning av startade byggprojekt?

Ett av företagen i framkant för att möta denna utmaning, HandyDay, får nu 900.000 kr i bidrag av statliga Vinnova för att fortsätta sin förändring av ett föråldrad arbetssätt.

– Byggbranschen står inför stora utmaningar. Man har länge levt i ett stagnerat arbetssätt som bygger på manuella processer och personliga kontakter. Nu har omvärlden förändrats, och branschen måste hänga med i utvecklingen, säger Bertil Winzenburg, VD på HandyDay.

HandyDay är ett digitalt ekosystem för både beställare och leverantörer inom bygg och fastighet. Här möts köpare och säljare på en trygg och gemensam digital arena där alla parter blir genomlysta på lika villkor så att upphandlande företag får en trygghet i nya relationer.

– Genom HandyDay blir upphandlingsprocessen helt digital och du som beställare och leverantör har full kontroll. Det ger helt nya möjligheter att handla upp och öppnar upp för nya relationer med full transparens i processen, fortsätter Bertil Winzenburg.

HandyDay kommer att lanseras i början av 2021. Med sig har man både de stora branschorganisationerna och stora byggbolag.