Nyheter

Polaria får oväntad draghjälp i svenska expansionen

Svenskarna har drabbats av renoveringsiver i hemmen som följd av pandemin där många inte kan gå till jobbet. Renoveringsindex bygger på fakta från Statistikmyndigheten SCB, och visar för tredje kvartalet att renoveringarna av bygg, vvs, färg och el har ökat med inte mindre än 6,9 procent på året.

Polaria, Finlands marknadsledande tillverkare av fuktsäkra badrumsskåp i plåt, expanderar i Sverige och är väl positionerat när allt fler vill bygga om sina våtutrymmen.

Renoveringsindex är ett unikt index som mäter hur mycket svenskarna renoverar. Indexet väger samman statistik från Skatteverket om utnyttjat rot-avdrag samt SCBs siffror om handel med bygg-, vvs-, färg- och elartiklar. Siffrorna kan revideras i efterhand och är preliminära.

– Svenskarna satsar allt mer på hemmet och vi ser tydligt att renoveringsviljan håller i sig. Det är ett annorlunda år och många fortsätter att spendera mycket tid hemma. Man tar vara på tillfället att satsa på hemmaprojekten nu när möjligheterna finns, säger Mikael Holmstrand vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex.

Polaria arbetar intensivt för att förstärka sina kanaler till stora grossister och återförsäljare av badrumsinteriörer som till exempel Dahl, Fresk, Ahlsell, Beijer med flera. Breda medier och magasin inom renovering av badrum efterfrågar nu bilder och material om Polarias produkter.

– I Sverige är intresset stort för hållbarhet och återvinningsbara produkter i en cirkulär ekonomi. Vi har en ökad förfrågan på våra produkter och har fått igång försäljningen mer och mer månad för månad, säger Timo Karhula, Vd, Polaria. Vi ser stora möjligheter i Sverige,