Nyheter

Bygma expanderar i Norrland: Förvärvar ytterligare byggvaruhus

Byggvarukoncernen Bygma fortsätter att stärka sin position i Norrland. Tidigare i höstas förvärvade man VA-laget i Boden, nu är det dags för nästa förvärv: Byggvaruhuset Forslunds i Nordmaling.

Byggvaruhuset Forslunds i Nordmaling är ett välskött familjeföretag grundat 1959, som nu ägs och drivs av andra generationen Forslund. Framgångsreceptet sedan start har bland annat varit att fokusera på hög service och förra året röstades de fram som bästa företag i kategorin service av kommuninvånarna i Nordmaling.

– Jag ser fram emot att fortsätta att driva verksamheten, men under Bygmas flagg. Jag vet att vi och Bygma har lika idéer kring hur saker ska skötas och ser fram emot ett nära samarbete med övriga Bygma-anläggningar här i Norrland. Jag är säker på att det kommer att gynna våra kunder, säger Jan Forslund, delägare och Byggvaruhuset Forslunds vd.

– Själv planerar jag att trappa ner och gå över till ett liv som pensionär. Då känns det tryggt att det just är Bygma som går in som ägare. Det borgar för fortsatt fokus på service, kvalitet och den lokala förankringen, kommenterar Hans Forslund, delägare i Byggvaruhuset Forslunds.

Bygma tar över verksamheten den 1 januari 2021. Samtliga anställda följer med i förvärvet. En av de två delägarna, Hans Forslund, väljer dock att gå i pension. Verksamheten bedrivs även fortsättningsvis i befintliga lokaler i Nordmaling, med nuvarande vd, Jan Forslund, som Bygmas platschef.

–  Vi är glada att vi fått möjligheten att förvärva företaget av familjen Forslund som har en företagskultur som ligger nära vår och ett fokus på hög service och kompetens som ligger helt i linje med Bygmas. Med förvärvet befäster vi en redan stark position i Norrland och kan ge våra kunder mellan Umeå och Örnsköldsvik en ännu bättre service med Jan med personal som nya kollegor. Affären ger oss möjlighet att fortsätta växa utifrån en än bredare bas. Vi välkomnar samtliga nya medarbetare till Bygma, säger Peter Lindström, vd för Bygma.