Nyheter

Nya Pax Tower från Zarges

Komplicerade och tidskrävande hantverksställningar tillhör det förflutna: nya ”Pax Tower” är en hantverksställning från Zarges, som är specialister på accessutrustning. Ställningen har tre specialfördelar som möjliggör en arbetshöjd på upp till 7,65 meter.

Den hållbara designen, specifikationerna i enlighet med den kommande standarden EN 1004:2020 och det avancerade S-PLUS skyddsräcket säkerställer ett säkert arbete på höjd. Zarges PaxTower är nu tillgänglig hos specialiståterförsäljare.

Behändighet, hög arbetssäkerhet och tidsbesparing: tre saker som sällan uppnås samtidigt som säkert arbete på höjd förbereds. Dessutom kräver mer omfattande och komplicerade arbeten mycket tid av användarna. Därför är det ytterst viktigt att accessutrustningen inte bara är snabb och lättanvänd, utan att utrustningen också effektiverar arbetet samtidigt som de möjliggör den högsta möjliga arbetssäkerheten.

– Under produktutvecklingen av nya PaxTower var det viktigt för oss att skapa en behändig och hållbar lösning som ger ett exceptionellt mervärde för pengarna, säger Patric Seger, VD på Zarges AB.

Praktisk och bekväm

Hantverksställningen har en plattformsstorlek på 1,80 x 0,75 meter och kan byggas upp till en arbetshöjd på till och med 7,65 meter. Ställningen är utformad i enlighet med den kommande nya standarden EN 1004:2020, ställningsklass 3 (kan belastas upp till 200 kg/m2). Den robusta konstruktionen gör att ställningen har särskilt hög motståndskraft och är därför idealisk för användning inom byggbranschen. En annan fördel med ställningen är att den är både praktisk och enkel att hantera med dess tre specialfördelar, vilka ger maximal komfort.

– Lågfriktionstappen i nylon gör att ramarna är enkla att montera vid uppbyggning av ställningen. Den patenterade sparklisten är snabbt, enkelt och smidigt på plats. Tack vare den smidiga enhandslåsningen är det lätt att både låsa och frigöra ställningen med bara ett klick och PaxTower kan monteras på nolltid, säger Patric Seger, VD på Zarges AB.

EN 1004:2020 – Fokus på säkerhet  

Det finns två väsentliga ändringar i den kommande nya standarden EN 1004 som är särskilt avsedda för att förbättra skyddet för användarna av ställningen. För det första har det tillåtna avståndet mellan plattformar minskat från 4,20 till 2,25 meter och det maximalt tillåtna avståndet från marken till den första plattformen har sänkts från 4,60 till 3,40 meter. För det andra kommer standarden också att innefatta små ställningar med en plattformshöjd på mindre än 2,50 meter.

– Den kommande standarden för små ställningar är ett avgörande steg för att ytterligare förbättra arbetsplatsens säkerhet, säger Patric Seger, VD på Zarges AB. Därför är ett komplett skyddsräcke obligatoriskt redan från början och kravet på stabilitet (i form av ballast eller stödben) har ökat.

– Arbetssäkerhet har alltid varit i fokus hos Zarges. Det är därför vi redan vid utvecklingen av PaxTower har tagit hänsyn till de mest relevanta nyckelpunkterna i den kommande standarden EN 1004:2020. Detta för att kunna erbjuda användarna den högsta säkerhetsnivån, säger Patric Seger, VD på Zarges AB.

Hantverksställningen går att bygga upp både snabbt och säkert tack vare S-PLUS räcken med integrerade diagonala stag. Skyddsräcket S-PLUS monteras innan man kliver upp på nästa pattformshöjd och fungerar därmed som integrerat fallskydd, vilket också är rekommenderat i 53§ i de nya ställningsföreskrifterna. Zarges har också specialtillverkat en mellanstege som har 80 mm djupa steg med integrerat ZARGES Safer Step Technology-halkskydd för säkert tillträde mellan ställningens plattformar.