Nyheter

Ny kedjechef till XL-BYGG

Med en gedigen erfarenhet från kedjedrift och byggmaterialhandeln blir Carl Littlewood ett starkt tillskott för XL-BYGG i rollen som ny kedjechef. Carl kommer närmast från Kesko där han har haft flera betydande roller, bland annat som försäljningsdirektör, driftchef, och COO på K-rauta. Carl har dessförinnan arbetat inom Axfoodkoncernen.

– Jag är väldigt glad och stolt att få lämna över stafettpinnen till Carl som har den kombinerade erfarenhet av kedjedrift och byggmaterialhandeln som krävs för den här rollen. Carl har också ett starkt entreprenörsfokus som kommer att vara viktigt för att skapa nöjda delägare, säger Karin Eriksson, VD för Mestergruppen Sverige AB.

– Det ska bli riktigt kul att börja på XL-BYGG. Jag tycker att det är stimulerande att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag och jag ser självklart fram emot att träffa alla ägare och deras kunder. Samtidigt är det spännande att vara en del av den utveckling som bolaget kommer att genomföra under de närmaste åren. Jag hoppas att fler byggmaterialhandlare utanför kedjan får upp ögonen för vilket fantastiskt koncept och unik modell för delägarskap det finns inom XL-BYGG, säger Carl Littlewood.

Carl börjar formellt sin anställning i XL-BYGG den 1 oktober och kommer att ingå i ledningen för Mestergruppen Sverige AB. Karin Eriksson kommer i samband med tillträdet att gå fullt ut i rollen som VD för Mestergruppen Sverige AB.

– Min huvuduppgift framåt är att skapa synergier mellan bolagen, som i sin tur kommer att generera ett ökat värde för delägarna inom XL-BYGG och BOLIST/Järnia. Särskilt fokus ligger på kommande utvecklingsprojekt som är kopplade till sammanslagningen av bolagen inom Mestergruppen Sverige AB, avslutar Karin Eriksson.

På bilden: Karin Eriksson och Carl Littlewood