Nyheter

CG Grundels i Karlstad får kvalificeringsorder i Indonesien

CG Grundels Fönstersystem i Karlstad har fått ett genombrott i sin exportsatsning. En kvalificeringsorder till en stor kund i Indonesien på Grundels energibesparande fönsterlösning.

Den här framgången är ett resultat av ett nära samarbete med Energimyndigheten inom programmet Business Accelerator Program Indonesia (BAPI) som har stöttat Grundels Fönstersystems möjlighet att komma i kontakt med de insatta beslutsfattarna gällande fastighetsunderhåll i Indonesien.

VD för Grundels Fönstersystem Jerker Andersson ser möjligheter med Grundels produkter i Indonesien:

– Intresset är stort i Indonesien, kunden ser fördelarna med att energibespara genom att uppgradera sina fönster till Grundels lösning. Den här kvalificeringsordern kommer att på plats påvisa vilka värden Grundels lösning bidrar med. Främst i minskad energiåtgång p g a av att man minskar värmeläckaget in i fastigheterna och därför kan köra luftkonditioneringen på lägre effekt, men också den förbättrade inomhusmiljön i form av bullerminskning och jämnare temperaturfördelning. Kunden är mycket angelägen om att komma igång så montaget kommer att ske redan under 2020. Indonesien har ett mycket starkt fokus på minskad energiförbrukning då tillgång på el är en begränsad resurs för landets företag. Svenskt hållbarhetstänkande ligger långt fram och här känner vi på Grundels Fönstersystem att vi kan göra en stor insats.