Nyheter

Ny standard för framtidens tappvattensystem

Den 1 januari 2021 träder Branschregler Säker Vatteninstallation 2021:1 i kraft. Med nya gemensamma branschregler för rörgenomföringar genom vägg, ska det bli enklare för installatörer och projektörer att göra rätt. Därmed undviks kostsamma vattenskador. Vatettes revolutionerande VäggenomföringssystemV6 uppfyller de kommande kraven och innebär stora fördelar för alla involverade yrkeskategorier.

Gustavsberg, med varumärket Vatette, har länge sett ett behov av samordning mellan olika yrkesgrupper och välkomnar de nya branschreglerna. De senaste åren har man lagt stora resurser på produktutveckling av System Vatette och nu lanseras resultatet – Vatette Väggenomföringssystem V6. Systemet är utvecklat för en vattenskadesäker, estetisk och kostnadseffektiv installation. Det är enkelheten som gör Vatette VäggenomföringssystemV6 revolutionerande. Systemet uppfyller samtliga krav, och kan tas i bruk innan de nya riktlinjerna träder i kraft.

–Vi har produktutvecklat i vetskapen att de nya branschreglerna var på väg. När vi presenterat systemet har mottagandet varit mycket positivt. Byggare, arkitekter, VVS-installatörer, besiktningsmän och fastighetsägare – alla intressenter är vinnare, säger Björn Rydetorp, Produkt- och Kategorichef för System Vatette.

Vatette VäggenomföringssystemV6 är vattenskadesäkert och utgör en komplett helhetslösning som kan anpassas för olika typer av byggnader. En stor fördel med produkterna är att de är kompatibla med hela övriga System Vatette. Till exempel kan en passande fördelare enkelt byggas av vanliga kopplingar och kulventiler – vilket gör det till marknadens mest flexibla lösning.

–Vi kan konstatera att systemet öppnar upp för nya installationsmöjligheter som förenklar hela byggprocessen. Vi är säkra på att nya VatetteV6 kommer att förändra VVS-branschen de kommande åren, säger Björn Rydetorp.

BockfixturV6 är patenterad och utgör en läckagesäker infästning för väggbrickorna, förutom röret behövs inga hål genom tätskiktet. Eftersom alla kopplingar monteras inne i våtutrymmet kommer ett eventuellt läckage från rörsystemet att ledas till ett utrymme med vattentätt golv, där det enkelt upptäcks. Det stabila montaget av Vatette VäggenomföringssystemV6 ger utmärkta förutsättningar för mattläggare, kakelsättare och VVS-installatörer att göra ett felfritt jobb.

-Med den unika montageplattan, kan man skruva fast Bockfixturen framifrån i ett enda moment. Att göra en korrekt rörgenomföring har tidigare varit svårt, men nu får man en stabil och tät anslutning mot tätskiktet, förklarar Björn Rydetorp.

För ytterligare skydd mot vattenskador kan även Vatettes nya Läckagebrytare enkelt monteras på Vatette kulventiler och VäggfördelareV6.

Läs mer om System Vatette och nyheten Vatette VäggenomföringssystemV6

www.vatette.se