Nyheter

Logicenters förvärvar mark i danska logistikparken Skandinavisk Transport Center

Logicenters förvärvar en 160000 m2stor markyta i den danska logistikparken Skandinavisk Transport Center i Köge, söder om Köpenhamn. Säljare av markytan är Köge kommun och förvärvet utförs som en del av kommunens expansionsplaner för den befintliga logistikparken.

Logistikparken är en av Danmarks största och växer nu ytterligare när Logicenters etableras i området. Logicenters utvecklar och äger moderna logistikanläggningar i Norden. Nu växer logistikaktören ytterligare i Öresundsregionen genom ett förvärv av markyta i Köge,Danmark.

Säljare av markytan är Köge kommun och det förvärvade markområdet är en del av kommunens långsiktiga expansionsplaner för logistikparken Skandinavisk Transport Center. Området är cirka 160000 m2 stort och Logicenters byggnationer beräknas uppföras på omkring 70000 m2av dessa.

– Öresundsregionen är en oerhört konkurrenskraftig och växande region. Vår närvaro i Köge är viktig i syfte att stärka Logicenters position som en ledande logistikaktör i Norden.Den obebyggda marken ger oss möjligheten att kunna tillgodose potentiella hyresgästers behov av en modern logistikfastighet, då vi tillsammans med hyresgästen kan utveckla och skräddarsy fastigheten. Det är glädjande att Köge kommun ser möjligheterna här och låter oss investera i området,säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Närheten till Köpenhamn och Malmö gör Skandinavisk Transport Center till ett strategiskt beläget område för logistik och transporter,genom att motorvägarna E20, E55och E47 skär genom Köge.

En nybyggd tågstation nära logistikparken möjliggör även pendling från och till Köpenhamn. Dessutom ligger Köge Hamn endast tre kilometer bort, i ett idealiskt läge i Östersjön med närhet till de baltiska länderna.

– Köge är och har varit en idealisk plats för etablering under många år. Därför vill Skandinavisk Transport Center varmt välkomna Logicenters till Köge. Platsen lämpar sig perfekt för Logicenters framtida hyresgäster som vill bli en del av en växande logistikpark i bästa läge med 1,5 miljoner konsumenter i närheten, säger Thomas Elm Kampmann, CEO på Skandinavisk Transport Center