Nyheter

Korta beslutsvägar och en produktionskapacitet på 10 000 betongelement

Tranemo Prefab tillverkar och säljer prefabricerade betongelement till industri, bostäder och lantbruk.

1 mars 2019 skedde sammanslagningen av verksamheterna i Prefab i Tranemo AB och Tranemo G-betong AB, två jämnstora fabriker med några kilometer emellan blir ett under namnet Tranemo Prefab AB.

Tillsammans är blir man nu 140 medarbetare med stort kunnande och engagemang som för den 100-åriga historien av cementgjuteri i Tranemo vidare. Idag tillverkar vi alla typer av slakarmerade betongprodukter som används till husbyggnad som sandwichväggar, homogenväggar, balkonger och loftgångar, sockelelment, pelare/balk och fundament mm.

Tranemo Prefab vill fortsatt uppfattas som den lilla flexibla och trygga leverantören med korta beslutsvägar, men kan med sin produktionskapacitet på 10 000 betongelement, 140 000 m2 om året också ge sig på större jobb. Prefab i Tranemo vars tidigare fabrik nu går under namnet Hyltegärde startades 1995 i de lokaler mellan Limmared och Tranemo där Precon fram till 1993 hade sin tillverkning.

Året efter att Precon lade ner köptes fabriken av kommunen som sedan hyrde ut den till delar av den gamla platsledningen Bernt-Ove Andersson och Claes Axell när de drog igång 1995.

Senare tillkom också Roland Börjesson i ägarskaran. Hyltegärde har balkonger som sin specialitet. Tranemo G-betong grundades 1994, som ett dotterbolag till Tranemo Grus & Betong, då Precon lade ner sin betongfabrik utanför Tranemo.

TGB fick då tillgång till duktiga betonggjutare vilket passade bra ihop med materialet och betongstationen som redan fanns på plats.

Fabriken ligger kvar på Jönköpingsvägen, strax utanför centrala Tranemo och går i det nya bolaget under beteckningen Gudarp. Sockelement och sandwichväggar är huvudprodukterna. Stora kunder genom åren har varit A-betong, EAB, Kynningsrud, Strängbetong, Prefabkonstuktioner i Getinge och Mjöbäcks Entreprenad.

Några utav dessa ligger fortfarande på topplistan men har kompletterats med lokala byggföretag som Erik Larsson Bygg, ByggArvid, Hökerum Bygg och Byggteamet i Ulricehamn.

Fördelar med att bygga med Tranemo Prefabs prefabricerade betongelement:

Korta byggtider

Kalkylsäkra

Underhållsfria

Värmetröga och med bra U-värden

Ljudisolerande samt brand- och fuktsäkra

Hållbara

FAKTA:

VD, försäljning, Johan Kettil

0325-14 54 01 [email protected]

Tel: 0325-14 54 00 E-post: [email protected]