Nyheter

Modexa vinnare i årets hållbarhetspris på Västerås näringslivsgala – Guldstänk 2020

– Det känns fantastisk att få ta emot en utmärkelse som är så omfattande. Hållbarhet täcker ju in alla aktiviteter och intressenter i hela vår värdekedja och det är viktigt att skapa balans mellan ekonomi, miljö och de sociala aspekterna, säger Ann-Kathrin Espelin.

Igår tog Modexa hem vinsten i kategorin Årets hållbarhetspris på Västerås näringslivsgala, Guldstänk 2020. Priset mottogs av Ann-Kathrin Espelin, Hållbarhetsstrateg på Modexa.

Årets Hållbarhetspris delas ut av Västerås stad och är ett sätt att uppmuntra lokala företag att arbeta hållbart, visa att olika företag kan bidra på olika sätt och att alla kan göra något för att bidra till ett hållbart samhälle.

Motiveringen från juryn löd: Modexa har hållbarhet i sitt DNA. Med sin unika metod och genomtänkta affärsmodell renoverar de kök genom prefabricering, industriella metoder och återbruk. Det minskar koldioxidutsläpp, sparar pengar och tid för kunden och bidrar till alla tre hållbarhetsaspekter. Modexa utmanar slit och släng-kulturen och är en stark förebild i branschen.

– Det vi genom åren bevisat i 100-tusentals kök går vi nu vidare med i varsam renovering av hela bostadsområden. Här ligger den riktigt stora utmaningen, att få landets bostadsförvaltare att tänka kvarboende, varsamhet och hållbarhet. Finner vi varandra här, ja då gör vi skillnad på riktigt, Torgny Hellberg, vd, Modexakoncernen.

Modexa utför över 12 000 köksrenoveringar varje år och är branschledande inom hållbar renovering i hyresrätter. Gemensamt för alla våra kök är att de tillverkas och sampackas vår fabrik- och logistikcentra i Västerås. Här prefabriceras så mycket som möjligt och väl ute i lägenheterna bevarar vi det som är bra, som fungerande stommar, för att undvika att överrenovera. Det är det vi kallar Modexametoden.

På bilden: Ann-Kathrin Espelin, Hållbarhetsstrateg & Torgny Hellberg, VD Modexagruppen