Nyheter

Ny XGT®-slagborr

Makita presenterar en ny produkt i XGT®-serien: slagborren HP001G. Borren levererar morgondagens prestanda redan idag, med ett vridmoment på upp till 140 Nm och en slagfunktion för en mängd olika applikationer. Kraften kommer från den nya XGT®-tekniken som gör maskinen lämplig för tuffa jobb såväl idag som i framtiden.

Idealisk för tunga jobb

Slagborren är enastående för tunga jobb tack vare den kolborsfria motorn och det nya 40V Max XGT®-batteriet. Den har ett vridmoment på upp till 140 Nm och ett obelastat varvtal på upp till 2 600 varv/min. Borren har 35 % högre varvtal jämfört med föregående modeller och maskinen har en slagfunktion som ökar antalet användningsområden.

Smart, säker och lätt att använda

Maskinen har 41 elektroniska kopplingsinställningar som gör det lätt att välja rätt vridmoment för arbetsuppgiften. Ett lättanvänt inställningsvred och en digital display underlättar arbetet ytterligare. AFT (Active Feedback sensing Technology) stänger av motorn om bitsrotationen plötsligt blockeras. Maskinen har också ett djupstopp för konsekvent borrning.

Svar på ökande industriella krav

Slagborren är en produkt i den nya XGT®-serien som utvecklats för att uppfylla industriella krav på allt kraftfullare sladdlösa maskiner. Förutom mer kraft har XGT®-tekniken ytterligare fördelar, exempelvis digital kommunikation mellan maskin och batteri samt längre hållbarhet. Det betyder att slagborren och de andra produkterna i serien är redo för dagens och morgondagens tuffaste arbetsuppgifter.

– Jag är imponerad av prestandan hos verktyget sett till storleken och vikten. Dessutom har vi AFT-funktionen, som gör det säkert att jobba med stora hålsågar och borr och därmed kommer det bli ett utmärkt verktyg för de flesta professionella yrkesutövare, säger produktchef Magnus Eklund

Egenskaper:

Kolborsfri motor

LED-arbetsbelysning

Kapacitet: stål 20 mm, trä 50–152 mm, tegel 20 mm

Varvtal obelastad (RPM): 0–2600

Max. åtdragningsmoment: 140 Nm

Vikt med BL4040: 3 kg

Mått (L x B x H) med BL4040: 182 x 86 x 282 mm