Nyheter

Aritco lanserar Aritco PublicLift Access

Efter succén med Aritco HomeLift har den svenske designern Alexander Lervik nu riktat blicken mot Aritco PublicLift Access där tillgängligheten i offentliga och kommersiella byggnader är i fokus. Hissen är designad för att ge praktisk och säker åtkomlighet för alla – oavsett om det är i ett lägenhetshus, en skola, eller ett shoppingcenter. Marknadsledande anpassningsmöjligheter gör även att Aritco PublicLift Access passar alla möjliga olika behov.

Aritco PublicLift Access kan anpassas på en mängd olika sätt. När det kommer till design kan man välja på över 200 färger, 2 olika typer av glas, 8 olika typer av golv, och 3 olika typer av dörrar. Hissen är praktisk och kommer även i 8 olika storlekar, där man i de större hissarna får plats med en vagn eller rullstol.

Alexander Lervik säger själv att design tidigare inte varit en så viktig del i skapandet av hissar.

– Det har handlat mer om funktion och produktionsmöjligheter. Man skulle kunna säga att arkitekter installerade en hiss i byggnaden för att förordningar krävde det, och inte för att man nödvändigtvis ville ha en hiss. Målet med arbetet har därför varit att få arkitekter att vilja installera en hiss för att det är snygg design och något som på ett positivt sätt kan lyfta en yta.

Aritco PublicLift Access är även utrustad med ett SmartSafety System som gör hissen än mer pålitlig och säker. Hissen är utrustad för att möta situationer som kan uppstå i en publik byggnad, men också för att förhindra olyckor av olika slag.

Nedan är några delar som ingår i SmartSafety-systemet:

Om någon fastnar i hissen är det möjligt att ringa nödsamtal från en telefon, men också att höja/sänka

hissen för att kunna komma ut.

Hissen är utrustad med säkerhetskanter för att hindra att något skulle fastna mellan hissen och väggen/schaktet.

Om ett strömavbrott skulle inträffa kan hissen gå på back up-batterier.

Ett innovativt skruv- och mutterdrivsystem hindrar hissen från att falla ner.

En låsanordning på plattformen hindrar obehörig användning av hissen.

Högkvalitativa materialval och långvarig funktionalitet gör att Aritco PublicLift Access håller länge i tuffa offentliga miljöer. Schaktet och dörrarna är tillverkade av robust stål som tål både skador/vandalism. Dörrarna är även brand- & rökdörrar enligt senaste standard. Laminerat härdat glas och hållbart gummigolv utvecklat för publika byggnader gör hissen än mer tålig.

Hållbarhet är viktigt för Aritco och därför är 95% av hissens delar återvinningsbara. Det innovativa skruv- och mutterdrivsystemet skapar även en effektiv hiss som tar upp lite utrymme och energi (A-rankad enligt VDI14707).