Nyheter

Kesko Sverige förvärvar bygghandelskedja

Kesko Sverige förvärvar bygghandelskedjan Bygg & Interiör AB  med butiker i Katrineholm, Flen och Vingåker. Förvärvet är en del av Keskos tillväxtstrategi i Sverige.

Bygg & Interiör AB kompletterar Kesko Sverige Buildings position ytterligare både geografiskt och kompetensmässigt och blir en del av Keskos rikstäckande bygghandelskedja K-Bygg.

Kesko Sverige har redan en stark position på byggmarknaden med sina 34 butiker inom K-Bygg som framförallt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas 17 varuhus med huvudinriktning mot konsument. Bygg & Interiör blir en del av K-Bygg. Förvärvet är ytterligare ett steg i Kesko Sveriges tillväxtstrategi och förstärker marknadspositionen i Södermanland.

– Förvärvet av Bygg & Interiör AB ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige. Jag ser att Bygg & Interiör passar bra in i K-Byggs varumärke. De lever upp till K-Byggs kundlöfte om att erbjuda kompetens, kunskap, kvalitet och kundfokus. Även geografiskt är detta en perfekt match med Bygg & Interiörs butikslägen mitt emellan våra etableringar i Storstockholm och Östergötland. Jag ser fram emot att få hälsa Bygg & Interiörs medarbetare välkomna in i Kesko! säger Endre Espeseth, landschef, Kesko Sverige.

– För mig känns det väldigt bra att Kesko blir köpare av vårt bolag, Bygg & Interiör. Att bolaget fortsätter i trygga händer och med en ny, långsiktig ägare med djup kunskap och kompetens inom bygghandeln borgar för fortsatt tillväxt och kundfokus, säger Martin Hjorth, vd, Bygg & Interiör.

Förvärvet genomförs per den 1 september 2020.