Nyheter

Ditt eget speciella hus – bok för framtidens byggarbetare

En något ovanlig nyhet på Svensk Byggtidning:

Skulle du bygga ditt hus i stan eller på landet? Skulle du bygga hemliga rum och torn? Lär dig en massa spännande fakta om husbyggen och bli inspirerad att bygga fantastiska hus åt både dig och dina vänner.

Nu kommer en ny spännande och intressant bok av Författaren Eva Sjöberg och illustratören Tinna Ahlander där man inspirerar barn till husbyggande.

– Att bo på ett ställe där det hela tiden byggs nytt påverkar mig och många andra, säger Eva Sjöberg. Vår familj byggde hus för snart 5 år sedan och då var det många val och saker att ta ställning till. När vi blev klara var det nya områden som byggdes runt omkring oss. Detta gjorde att jag började tänka på om det fanns någon bra barnbok om husbygge. Jag sökte bland svenska böcker på biblioteket men hittade bara böcker för vuxna. Men jag sökte även utomlands. Det var omöjligt att hitta böcker i detta ämne.

– Så jag såg ett behov och tänkte att jag skulle göra något åt det. Jag har känt Tinna Ahlander i flera år. Hennes skapande uppskattar jag och även hennes mångsidighet. Hon har illustrerat ett flertal barnböcker –  både pekböcker och barnböcker med text. Vi diskuterade tillsammans fram bilder och hon kom med tankar och idéer som utvecklade boken.

Även Tinna har erfarenhet av husbygge och husval i och med att äldste sonen precis byggt hus till sig och sin familj. Så det har hon följt på nära håll. Hans hus finns avbildat på ett ställe i boken.

Boken köper du på Adlibris eller Bokus. 

Eller via:

förlaget http://www.idusforlag.se/ditt_eget_speciella_hus

Författare: Eva Sjöberg

Illustratör: Tinna Ahlander

ISBN: 9789189147423

Passar åldern: 6–9 år

Boken är faktagranskad av Stadsbyggnadskontoret i Jönköping.