Nyheter

AkzoNobels förbättrade pulverlack lägger tonvikten på hygien

En ökad efterfrågan på hygienförbättrande produkter har fått AkzoNobel att skynda på tillägget av antimikrobiella* egenskaper till Interpon D1000- och 2000-sortimentet av arkitektoniska pulverlacker. Renlighet är högt på dagordningen den antimikrobiella BioCote®-tekniken innebär ett ökat skydd mot mikrober som bakterier och mögel, som kan orsaka problem som dålig lukt, fläckar eller materialnedbrytning.

Förbättrade Interpon D AM – den första produkten av sitt slag för företagets arkitektoniska segment – kan användas på en variation av inomhusytor, bland annat fönsterkarmar, takplattor, metallskiljeväggar och hissdörar. Den följer fjolårets lansering av företagets antimikrobiella Interpon AM-sortiment, som normalt används i miljöer där god hygien är extra viktigt såsom sjukhus, kliniker, omklädningsrum, skolor och kollektivtrafik.

– För konsumenterna är hygien ett område som är viktigt och det innebär att vi måste hitta olika vägar att erbjuda osynlig skydd, säkerhet och göra det enklare att öka standarden för hygien i livet och på arbetet, säger Daniela Vlad, Managing Director för AkzoNobels Powder Coatings-verksamhet. Interpon D AM är en effektiv lösning för arkitekter och andra kravställare och adderar funktionalitet till en produkt med en lång historia av överlägsen prestanda.

– Vår innovation fokuserar på att utveckla färgteknik och lösningar som uppfyller de tekniska utmaningarna och våra kunders prestandakrav samt förekommer framtida behov och funktionaliteter. Det handlar om att förvandla utrymmen och miljöer för att säkerställa att de lever upp till kraven som ställs av våra moderna liv och livsstilar, säger Boris Kuzmanovic, Nordic Sales Manager Powder Coatings.

Om BioCote

BioCote® är den marknadsledande leverantören av antimikrobiella lösningar och har mer än 25 års erfarenhet av antimikrobell teknik.

Med BioCote® kommer den antimikrobiella tekniken i arkitektoniska pulverlacker att skapa mer hygiena miljöer genom att minska mängden mikrober på ytor med upp till 99,99 %. BioCote®-tekniken gör det enklare att hålla en yta ren, vilket innebär att Interpon D AM-sortimentet håller sig fräschare och renare längre. Detta gör det till det perfekta valet för miljöer där god hygien är viktig.

Gå in på www.interpon.com för att läsa mer om Interpon D AM

*BioCote® -tekniken skyddar inte användare eller andra mot sjukdomsframkallande bakterier, baciller, virus eller andra skadliga organismer. Denna teknik kan inte ersätta god hygien och/eller rengöringspraxis.