Nyheter

Regin får ny VD

Styrelsen för AB Regin har utsett Fredrik Wiking till ny VD. Han tillträder tjänsten den 10 augusti 2020. Fredrik ersätter Olof Sand, tillförordnad VD, som därmed återgår till sin ordinarie befattning som styrelseordförande i bolaget.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera Fredrik Wiking som ny VD för Regin. Fredrik har en gedigen erfarenhet av att utveckla företag och generera lönsam tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Han delar dessutom vår vision att bidra till en hållbar framtid. Fredrik har definitivt allt som krävs för att ta nästa steg i Regins utveckling, säger styrelsens ordförande Olof Sand.

Fredrik har 20 års erfarenhet från tidigare ledarroller. Han kommer närmast från positionen som koncernchef för Gunnebo Industrier, en global ledare inom lyft- och materialhanteringsutrustning. Han har även varit Executive Vice President för affärsområdet Construction Equipment samt Director of Business Development & Operational Control hos Alimak HEK Group. Efter civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm, inledde han sin karriär på strategikonsultfirman Bain & Company.

– Det känns spännande att nu ta över rollen som VD på Regin. Regin har dedikerade och kunniga medarbetare, en stark marknadsposition och en enastående produktportfölj. Med ett växande globalt fokus på energibesparing och klimatfrågor är vi i ett utmärkt läge att tillsammans med våra kunder bidra till en bättre framtid. Jag ser fram emot att arbeta med teamet på Regin för att utveckla företaget till nästa nivå, säger Fredrik Wiking.