Nyheter

Smarta linser i skyddsglasögonen

Skiftar du mellan olika par skyddsglasögon beroende på ljuset? Slipp det – använd ETT par fotokromatiska skyddsglasögon istället. 

Fotokromatiska skyddsglasögon har linser som ändrar sig i takt med ljuset. När du är inomhus är linserna klara. När du går utomhus skiftar de till mörkare i takt med att de utsätts för UV-ljus.

Funktionen är populär sedan tidigare bland vanliga solglasögon. På en arbetsplats kan det dock finnas krav som gör att vanliga solglasögon inte får användas. Med skyddsglasögon Worksafe Photochromatic Lynx PRO är du säker.

Worksafe Photochromatic Lynx PRO uppfyller kraven för europeiska standarden EN 166 där UV-skydd är en del av standarden samt EN 172 – Solglasögon för yrkesarbetare. De kan med fördel användas även privat. Du hittar dem i Procurators butiker samt webbutik.