Nyheter

Ergofast och Derome gör gemensam satsning på trähusbyggande

Intresset för träbyggnation har ökat under senare år och byggnaderna har blivit mer avancerade, större och mer komplexa med allt högre krav på produkternas funktion och smidighet. Holz Technics produkter är utvecklade och testade för att klara de högsta påfrestningarna inom skjuv- och draghållfasthet och ger arkitekter och konstruktörer möjligheter att skapa något utöver det vanliga.

–Den gemensamma styrkan i Ergofast och Derome gör att vi kan erbjuda såväl produkter och tjänster som beräkningshjälp, BIM-underlag och projekteringar kombinerat med Deromes väl utbyggda logistik och stora kunnande inom träbyggnation, säger Richard Wagner, projektledare på Ergofast.

Samarbetet mellan Derome och Ergofast innebär en mängd fördelar för marknaden. Derome erbjuder försäljning och logistik med bland annat containerlösningar på bygget, vid sidan av direktleveranser. Det underlättar tillgängligheten och möjliggör en tryggare leveranskedja.

– Vi ser en stor potential i och med det här samarbetet. Vi kan nu erbjuda förstklassiga produkter, träkompetens och trygga leveranser, säger Kristian Henningsson, VD Ergofast.

Samarbetet mellan Ergofast och Derome inleddes i maj och lanseringen av Holz Technics tekniska lösningar fortgår enligt plan. Parterna har också inlett ett försäljningssamarbete kring MAX Powerlite högtryckssystem med spikpistoler och skruvautomater men också armeringsverktyg som MAX najmaskiner.

– För oss på Derome känns det fantastiskt bra att kunna erbjuda ännu fler produkter i världsklass eftersom vi alltid strävar efter att leverera det bästa till våra kunder, säger Peter Gustafsson, försäljningschef Derome. Samarbetet med Ergofast gör att vi nu har fått in både Holz Technic och MAX – båda världsledande inom sitt område.