Nyheter

Safetytech installerar uppkopplade brandlarmsystem åt Schneider Electric

Brandlarmsystemet Esmi Sense FDP från Schneider Electric kommer att installeras i två stora byggprojekt i Göteborg: Gårda Vesta i Gårda och Geely Innovation Centre i hamnområdet Lindholmen. Det är resultatet av ett nytt samarbete med certifierade anläggarfirman Safetytech, som ansvarar för produktval inom brandlarm i de båda byggprojekten.

Gårda Vesta blir den första WELL-certifierade byggnaden i Göteborg och kommer att stå klar sommaren 2021. De två huskropparna med 25 respektive 14 våningar kommer bland annat att inhysa kontor, restauranger och garage. Här är ett omfattande brandlarmsystem med över 1000 adresser (rök- och värmedetektorer, larmknappar mm) under installation.

Hamnområdet Lindholmen i Göteborg är en expansiv innovationshubb för det svenska fordonsklustret. Här byggs Geely Innovation Centre – ett stort komplex med restauranger, hotell, butiker, kontor och konferenslokaler. Hus 12 som just nu är under uppbyggnad kommer snart att få Esmi Sense FDP installerat.

– Det är en stor fördel att Schneider Electric har en molnbaserad tjänst som gör att du kan få notiser och logga in på vilken uppkopplad enhet som helst var du än befinner dig och påbörja kontroll eller felsökning därifrån. Det sparar tid och är en extra säkerhet. Sedan upplever jag samarbetet som väldigt tryggt och lösningsorienterat, säger Magnus Déras, försäljningschef på Safetytech.

Enda brandlarmsystemet med molnbaserade tjänster

Esmi Sense FDP brandlarmcentraler från Schneider Electric är vinnare av Red Dot Award Product Design 2019. Ny design, funktionsknappar, tydlig vägledning och en stor intuitiv färgskärm, gör systemet lätthanterat. Hela produktprogrammet av intelligenta och konventionella detektorer från Schneider Electric kan anslutas till Esmi Sense FDP. Ansvariga för larmsystemet kan sedan övervaka och hantera det på mobiltelefonen eller andra mobila enheter med molntjänsten EcoStruxure™ Fire Expert. Ingen separat programvara behövs – allt är webbaserat.

– Det är fantastiskt roligt att Safetytech har valt brandlarmsystem från Schneider Electric till två så här stora prestigefyllda byggprojekt i Göteborg. Det är två väldigt fina referensprojekt för oss och ett kvitto på att vi ligger i framkant inom säkerhetslösningar, säger Christian Span, Key Account Manager Sales Security Schneider Electric.