Nyheter

Ny digital takkatalog ute nu

I samband med att många hus- och stugägare drar igång bygg- och renoveringsprojekt passar Lindab på att lansera en digital takkatalog. 

Takkatalogen skapar en enkel övergripande bild över Lindabs åtta olika takprofiler och alla de viktiga tillbehör som företaget erbjuder.

– Genom att samla vårt takerbjudande i en och samma katalog gör vi det enkelt för alla kunder att bläddra mellan de olika takmodellerna och se hur de passar i olika miljöer. Den digitala katalogen visar både plåttakets fördelar och dess breda användningsområden. Jag tror också att vi kan slå hål på många myter om att plåttak bara passar vissa typer av byggnader, säger Henrik Rauge, Försäljningschef Byggmaterialhandel på Lindab.

Lindabs takkomponenter finns i många olika kulörer och utföranden, i katalogen samlas det praktiska och det estetiska under ett och samma tak.

– Att vi som leverantör erbjuder alla komponenter till ett tak ger stora valmöjligheter. Varför inte mörkröda stuprör till en vitrappad fasad? Kanske exklusiv koppar till en grå stenvägg? Eller tegelröda hängrännor och antikvita stuprör som matchar färgen på både taket och träpanelen? Möjligheterna är oändliga, fortsätter Henrik.

Takprofiler, taksäkerhet, takavvattning och nödvändiga tillbehör – i katalogen hittar läsaren allt som behövs för ett takprojekt.

– Produkterna kännetecknas av hög kvalité, montagevänlighet och lång hållbarhet. Det är något som kunderna känner till, men att vi har ett brett sortiment på alla takkomponenter är något vi vill trycka mer på, säger Henrik.

En viktig del i katalogen är även Lindab SolarRoof – ett byggnadsintegrerat solcellstak som blir en del av huset både designmässigt och materialmässigt.

– Jämfört med traditionella solcellsanläggningar som byggs utanpå ett tak ger byggnadsintegrerade solceller ett estetiskt lyft, men också kostnadsbesparingar vid exempelvis takomläggningar eller vid nyproduktion. Det är därför en perfekt lösning för den som bygger nytt eller planerar att lägga om sitt gamla tak, avslutar Henrik.

Katalogen finns att läsa här.