Nyheter

Nytt totalförvaltningsavtal med nybildade fastighetsfonden SEB Arkadia Bostad

Riksbyggen tecknar ett stort totalförvaltningsavtal med den nybildade fastighetsfonden SEB Arkadia Bostad som förvaltas av SEB Investment Management AB. SEB Arkadia Bostad har som mål att producera 5 000 hyresrätter med rimliga hyror fram till 2024.
– Vi är mycket glada över att ha fått förtroende att samarbeta med SEB Investment Management gällande utveckling och förvaltning av deras nya fastighetsfond SEB Arkadia Bostad. Det visar på Riksbyggens bredd som förvaltare och styrka som en rikstäckande aktör, säger Tommy Kjellén som är Riksbyggens fastighetschef för uppdraget mot SEB Arkadia Bostad.
– Med de positiva erfarenheter vi har från våra tidigare samarbeten och med Riksbyggens geografiska spridning och fokus på hållbarhet är vi glada att kunna ha Riksbyggen som totalleverantör även i SEB Arkadia Bostad, säger Richard Gavel, portföljförvaltare på SEB Investment Management.
SEB Arkadia Bostad är en fastighetsfond som riktar in sig på den svenska hyresrättsmarknaden. Tillsammans med samarbetspartners har SEB Investment Manangement tagit fram ett koncept för smart byggnation av hyresrätter med bas i trä och miljövänliga energisystem.
Målet har varit att kombinera hög kvalitet och standard med förenklad byggprocess samt låg drift och underhållskostnad. Geografisk fokus kommer ligga på mindre kommuner utanför storstadsområdena som riskerar att befolkningstillväxten avtar då det inte finns tillräckligt med bostäder.