Nyheter

Ny kommunikationschef på GK

Guro Steine blir ny kommunikationschef i GK Gruppen med ansvar för koncernens kommunikationsstrategi i Skandinavien. Hon tillträder tjänsten 1:a maj.

Steine (47 år) är utbildad civilekonom från Norges Handelshögskolan NHH (1997). Hon kommer närmast från KPMG som marknads- och kommunikationschef. Hon har lång och varierande erfarenhet från olika ledande positioner inom kommunikation, bland annat på Olso Börs, Transportmyndigheten och Sparbankföreningen i Norge.

– Det gläder mig att se Guro Steine i den nyskapade positionen som kommunikationschef i GK-gruppen. Guro är en inkluderande och strategisk ledare med stark affärsförståelse och goda värderingar. Steines gedigna kompetens inom varumärke och varumärkesbyggande kommer att bidra till att stärka vår position som en hållbar teknisk entreprenör och driftspartner, säger Kim Robert Lisø, koncernchef på GK Gruppen.

GK Gruppen har cirka 3500 medarbetare och är, med en årsomsättning på över 6 miljarder norska kronor, en leverantör av teknik i byggnader i Norge. GK har 85 kontor i Norge, Sverige och Danmark som levererar gröna, smarta och hållbara lösningar inom ventilation, kyla, byggnadsautomation, el, rör och säkerhet.

– GK Gruppens vision om att vara en samhällsaktör och klimatförebild är en viktig anledning till att jag tackade ja till denna spännande möjlighet och jag ser fram emot att lära känna en ny bransch bättre. Byggbranschen spelar en viktig roll för att skapa en energieffektiv och hållbar framtid och jag ser fram emot att hjälpa till att stärka GK: s position i linje med företagets ambitioner, säger Guro Steine.

Steine kommer att ingå i GK Gruppens koncernledning och rapportera till koncernchefen. Hon tillträder tjänsten den 1:a maj och kommer att ha sin placering på huvudkontoret i Ryen i Oslo.