Nyheter

Peabs nya fastighetsbolag Annehem Fastigheter har fått en styrelse

Peab har bildat ett nytt fastighetsbolag med dess helägda färdigställda kommersiella fastigheter för att, som tidigare meddelats, dela ut det till aktieägarna.

Den osäkerhet som råder i omvärlden gör dock att tidpunkten för utdelning och notering har skjutits fram.

Peab meddelar idag i ett pressmeddelande att det nya fastighetsbolaget har fått en styrelse och ledning samt namnet Annehem Fastigheter.

Styrelsen består av Göran Grosskopf, Pia Andersson, Jesper Göransson och Anders Hylén. Göran Grosskopf har utsetts till styrelsens ordförande.

Jörgen Lundgren har utsetts till verkställande direktör. Jan Egenäs till CFO för Annehem Fastigheter. Jörgen Lundgren kommer närmast från Solnaberg Property AB där han var vd. Tidigare har Jörgen varit vd och koncernchef för Fastighetsaktiebolaget Norrporten. Han är idag bland annat styrelseledamot i Aros Bostäder och vice ordförande för Mäklarhuset.

– Jörgen Lundgren har en bred erfarenhet från såväl fastighetssektorn som finanssektorn. Han kommer att arbeta för att Annehem ska nå sin fulla potential som ett fristående bolag, säger Göran Grosskopf, styrelseordförande i Peab och Annehem Fastigheter.

– Det ska bli väldigt roligt att få vidareförädla den fina fastighetsportfölj som Peab har byggt upp, säger Jörgen Lundgren, ny vd för Annehem Fastigheter.