Nyheter

Ny produktserie – Pilkington Mirropane Chrome

Pilkington har utvecklat en ny produktserie som heter Pilkington Mirropane™ Chrome – ett helt nytt sätt att skapa speglar. Silvret är ersatt av krom vilket skapar en mer robust beläggning.

Krom höjer ibland ett varningsfinger, men denna produkt innehåller inget hexavalent krom och är därmed helt ofarlig samt uppfyller Bream, Leed och Byggvarubedömningens alla krav.

Kromet gör spegeln mycket mer robust mot korrosion och öppnar även upp för möjligheten att härda den. Då spegeln är härdbar slipper man applicera säkerhetsfilm på spegeln om det skulle behövas.

Den finns även som dubbelsidig spegel under produktnamnet Pilkington Mirropane™ Chrome Plus.

En produkt som kan användas i badrummet så man slipper limma ihop två speglar. Motsatsen till en tät dubbelspegel är Pilkington Mirropane™ Chrome Spy, en konfrontationsspegel, även kallad ”one way mirror”. Denna produkt har en reflektion på endast 8% på den transmitterande sidan och 48% på den reflekterande sidan. Ett perfekt val när man önskar ”one way” effekten.

Då krombeläggningen är så robust öppnar den upp för många användningsområden, till exempel som fasadbeklädnad.

En vanlig silverspegel hade korroderat väldigt snart efter installationen, men med en krombaserad spegel undviks dessa problem.

På bilden:

Projekt: Cloudspace Pavillion
Produkt: Pilkington Mirropane™ Chrome Plus
Glasproducent: Pilkington Austria GmbH
Entreprenad: ASCO Apparatebau GmbH, Seidenbusch GmbH & Co KG
Konstnär: Eva Schlegel