Nyheter

Samarbete mellan Blocket och Elite Hotels: Tomma hotellrum fylls med bostadssökande

Ett helt nytt samarbete har inletts mellan den svenska hotellkedjan Elite Hotels och Blocket Bostad.

Tomma hotellrum ska fyllas och hotelljobb räddas genom att erbjuda bostadssökande nya attraktiva boenden runt om i hela Sverige. Bostäderna kommer att erbjudas via Elite Hotels och Blocket Bostad, Sveriges största marknadsplats för andrahandsboenden.

Bostadsbrist löses med hotellboende

Den senaste tidens utveckling har slagit hårt mot hotellbranschen och många hotellrum står tomma. Samtidigt råder en stor bostadsbrist på många håll i landet. Elite Hotels och Blocket Bostad slår sig nu samman för att tillsammans nå ut till bostadssökande som letar månadsboenden med centrala lägen runt om i Sverige. De nya boendena kommer att annonseras ut via Elite Hotels egna hemsida, Elite.se och via Sveriges största marknadsplats, Blocket.se.

Vi är väldigt glada över det här samarbetet som vi hoppas får effekter på flera håll. Vi har fantastiska hotell och hotellrum som står tomma och som vi nu hoppas ska fyllas av nya hyresgäster, samtidigt som vi räddar våra medarbetares jobb, säger David Halldén, vd på Elite Hotels.

Låga priser

De nya månadsgästerna får tillgång till eget kylskåp, städning, 24h reception, gym och höghastighets Wi-Fi. Priset kommer att ligga från 7 995 kr/månaden för ett standardrum och 16 995 kr/ månaden för en Juniorsvit. Som tillval erbjuds frukost samt tvätt- och room service.

Coronaviruset har kommit att påverka hela vårt samhälle och många branscher har det tufft just nu med permitteringar som följd. Jag tror vi kommer se flera exempel på den här typen av nya spännande samarbeten. Vår sajt är en av Sveriges största, och vi hoppas såklart kunna bidra till att tomma hotell fylls med både personal och gäster, och att Sveriges hjul fortsätter snurra, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket

Elite Hotels består av 39 stycken premiumhotell från Kiruna i Norr till Malmö i söder, alla hotell är centralt belägna med god kommunikation.