Nyheter

Många intresserade av nyrenoverat på Närlunda i Helsingborg

Totalt 64 nyrenoverade bostadsrätter i nybildade brf Tegelbruket har fått sina ägare. De nya Närlundaborna kommer från olika delar av Helsingborg och från varierande boendeformer – hyresrätter, villor, radhus och bostadsrätter. Ett par köpare kommer från andra kommuner.

– Intresset har varit väldigt stort och i maj välkomnar vi fler nya Närlundabor till området, berättar Hanna Meijer, bostadschef på Helsingborgshem.

Försäljningen av bostadsrätterna har skett i två omgångar med start i april 2019 och en andra omgång med start i oktober samma år. Det är flest treor men också några ettor.

– Vi trivs jättebra och läget är perfekt för oss. Här bor vi både nära naturen och stan. Dessutom har vi lättare att ta oss till jobbet eftersom det ligger nära pendling, berättar Julia som flyttade in i början av året. Vi fastnade också för lägenheten, som har jättebra planlösning och en fin balkong, fortsätter Julia.

En blandning av boendeformer, olika stilar och utomhusmiljöer ger förutsättningar för liv och rörelse och ökar trivseln i ett bostadsområde. För att bidra till detta på Närlunda har Helsingborgshem sålt de 64 nyrenoverade lägenheterna Närlundavägen 6 och 10 som bostadsrätter.

– Jag tycker lägenheterna har blivit jättefina. Bra planlösningar och härliga balkonger, vissa med utsikt över sundet. Och väldigt roligt att få in en ny typ av upplåtelseform på Närlunda, avslutar Hanna Meijer.

På Närlunda finns också 27 radhus som Helsingborgshem successivt säljer när de blir lediga. Idag är drygt hälften sålda.

Bild: Helsingborgshem