Nyheter

Finja Prefabs första projekt med klimatpositiv betongstomme

Finja Prefabs första projekt med klimatpositiv betongstomme blir bostadsprojektet Kv. Mammutträdet. Projektet ligger i Trädgårdsstaden, en grönskande stadsdel i Ystad.

Projektutvecklingsbolaget Fler Bostäder, genomför i samarbete med Fojab sitt första egenutvecklade projekt, Kv. Mammutträdet 2. Projektet består av 3 huskroppar med totalt 87 lägenheter. Montaget av betongstommen startade vecka 10 och kommer att pågå till strax efter semestern.

Med Finja Prefabs betongstomme får man en hållbar konstruktion. Betong är ett brandsäkert och beständigt material, en betongstomme har en lång livslängd med lågt underhållsbehov. Dessutom har man i detta projekt valt en klimatpositiv betongstomme.

– Vi ser med detta projektet starten på ett långt och givande samarbete! Att man i detta projekt även ville satsa på en klimatpositiv betongstomme är vi väldigt glada för, säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.

Sedan i slutet på oktober förra året, erbjuder Finja Prefab klimatpositiva betongstommar. Genom att först och främst minska sitt egna CO2-avtryck samt även klimatkompensera kan man nu erbjuda kunderna klimatpositiva betongstommar. De egna åtgärder som man redan är igång med är bland annat receptoptimering samt att teckna avtal med leverantörer som har ett hållbarhetsfokus.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept.​

Bild: Finja Prefab