Nyheter

OBOS satsar vidare i Söderköping – bygger nytt i Skogshem

Det är inte första gången som OBOS sätter spaden i marken i Söderköping. För ett par år sedan säljstartades ett äganderättsprojekt med sju radhus på 107 och 120 kvm i Åbrinken. Projektutvecklare Kenny Wissmar beskriver det som en succé som de ville bygga vidare på.

– Vi sålde slut snabbt, och vi såg att det fanns en stabil marknad i Söderköping som vi är villiga att satsa vidare på. Därför höjer vi blicken lite denna gång och expanderar i det nya projektet.

Denna gång blir det ett projekt i bostadsrättsformat – ​Brf Skogshem – med 20 par- och radhus om 115 kvm. Kenny berättar att de har hämtat inspiration från husen i ett annat OBOS-projekt; Brf Högbobäcken i Falun.

– Det är stilrena hus av hög kvalitet med en social och öppen planlösning på nedre plan och de tre sovrummen samlade på övervåningen, två badrum och gott om förvaring, säger han. Utvändigt får varje boende uteplats, två parkeringsplatser och eget förråd.

Så vilka är det egentligen som skulle tänkas trivas i Brf Skogshem? Kenny sammanfattar:

–  Vi tror på flyttströmmar dels inom stan, dels från Norrköping. Man kanske har vuxit ur sin lägenhet, eller vill ha ett modernt och bekymmersfritt boende i bostadsrätt. Det är också sannolikt att man värdesätter närheten till naturen – här ligger ju motion och rekreation alldeles runt knuten.

Skogshem är ett nybyggnationsområde i den södra delen av Söderköping, cirka två kilometer från stadens centrala delar.

– Här är man verkligen på första parkett vad gäller avkopplande naturupplevelser, säger Kenny. Sen är Söderköping en liten stad, så det är egentligen inga avstånd till vare sig service, handel eller barnsomsorg.

Föreningen kommer att få kvalitetsmärkningen ​Trygg BRF, baserat på branschinitiativet Trygg Bostadsrättsmarknad, som OBOS är en av initiativtagarna till.

– Kortfattat så har alla föreningar som fått kvalitetsmärkningen gått igenom en omfattande process, som bland annat ska garantera att det finns en ordnad ekonomi i föreningen. Det är en slags trygghetsgaranti för bostadsrättshavaren, avslutar Kenny.

Brf Skogshem säljstartar under våren 2020 och har en beräknad inflyttning till sommaren 2021.

Bilden:
Brf Skogshem.
Bild: OBOS