Nyheter

Hantera och såga stora skivmaterial med det nya arbetsbordet STM 1800

Festool utökar sitt sortiment med det praktiska och mobila såg- och arbetsbordet STM 1800. Arbetsytan med träsegment stöttar på ett säkert sätt både skivmaterial och andra arbetsobjekt så att man alltid kan arbeta med precision. Skivmaterial på upp till 3100 x 2150 mm kan utan problem lyftas upp på bordet av en enda person.

Arbetshöjden kan ställas in på upp till 90 cm och bordet kan dessutom, med hjälp av en cirkelsåg och en styrskena, göras om till en mobil skivsåg.

Med arbetsbordet STM 1800 finns nya möjligheter att på ett enkelt sätt arbeta med stora skivor både i verkstaden och ute på fältet. Normalt används stationära anläggningar, ofta till en kostnad på över 100 000 kronor, för att bearbeta stora skivor i verkstaden.

Detta är något som långt ifrån alla hantverksföretag har råd med eller plats till. Det enklaste och vanligaste sättet är istället att använda bockar med stöd eller egentillverkade hjälpmedel. Men med nya STM 1800 kommer Festool med något nytt och unikt: en professionell lösning för arbete med stora skivor.

När hela bordet används har det en anliggningsyta på 1800 x 1800 mm och består av trästöd av bok som placeras på olika sätt för att stötta

På så sätt kan man enkelt såga skivor av olika slag på längden och tvären, och de avsågade delarna ligger alltid kvar på ytan. STM 1800 kan också användas som arbetsbord för att slipa, fräsa, montera eller limma både i verkstaden och ute på fältet.

När bordet inte behövs kan det lätt fällas ihop och ställas undan utan att ta någon större plats. Den robusta stålramen gör att bordet har en lång livslängd och dessutom har bordet robusta hjul och broms så att det blir mobilt – både med och utan arbetsobjekt. I verkstaden eller på byggarbetsplatsen.

Genomtänkt ergonomi – även för bara en användare

För ergonomiskt arbete som är snällt mot ryggen. Även stora skivor eller arbetsobjekt upp till 3100 x 2150 mm kan tas upp och bearbetas av en enda person. Detta tack vare den smarta tippfunktionen. Bordet har ett speciellt viksystem som gör det lätt och kompakt att transportera. Dessutom kan bordets storlek ändras efter behov.

Arbetsbordet STM 1800 finns ute i fackhandeln från och med april 2020.

Bilden:
Arbetsbordet STM 1800.
Bild: Festool