Nyheter

Vrider skruven istället för handleden

Festools nya batteridrivna slagskruvdragare TID 18 stoltserar med en borstfri och kraftfull EC-TEC-motor av senaste generation. Kvalitetskomponenter rakt igenom gör dessutom att maskinen håller nästan hur länge som helst.

Eftersom maskinen är kompakt, lätt och välbalanserad kan man arbeta länge, bekvämt och exakt även på svåråtkomliga ställen, t ex ovanför huvudhöjd.

Som en extra fördel är TID 18 (liksom alla Festools maskiner, batterier och laddare) helsäkrad tack vare de omfattande serviceförmånerna i Festools all-inclusive-garanti. I denna garanti ingår t ex stöldförsäkring och reparationsservice under tre år.

Stark och intelligent

Slagskruvdragaren TID 18 är extremt kraftfull med ett maximalt vridmoment på 180 Nm för att klara alla sorters skruvar. Med tre varvtalssteg och det intelligenta T-läget för materialanpassat arbete har den alltid rätt effekt för varje uppgift, samtidigt som det rekylfria tangential-slagverket skyddar handleden.

Med självborrande skruv känner det intelligenta T-läget av övergången från plåt till trä och anpassar varvtalet automatiskt. När man startar maskinen och börjar borra med lågt vridmoment roterar maskinen med maxvarvtal utan slagimpuls för att borra effektivt. Så snart vridmomentet ökar i och med att skruvningen börjar (=gängan går in i träet) minskar varvtalet automatiskt och slagimpulserna startar. Förutom T-läget finns ytterligare tre växlar för att varvtalet alltid ska kunna anpassas.

Fördelarna med tre växlar och T-läge

– Skyddar skruvhuvudet
– Förhindrar att skruven ”spinner” (”evighetsgänga”)
– Varvtalet kan anpassas till materialet
– Små skruvar dras i exakt
– Undviker skador på skruven och på monteringsdelen.

Perfekt ergonomi – genomtänkt in i minsta detalj

Ytterligare fördelar med TID 18 är den perfekta ergonomin, kompakta formen och låga vikten på bara 1,3 kg inkl. kompaktbatteri. Det magnetiska bitsfacket är perfekt integrerat nere till höger och vänster på maskinen. Eftersom bitsen sitter nedsänkta på sidan kan de inte lossna av misstag. Den praktiska bältesklämman kan monteras på vänster eller höger sida. Den smart placerade LED-belysningen lyser upp arbetsområdet utan irriterande skuggor. Tack vare IMPACT-principen har TID 18 dessutom ingen bakåtrörelse som tröttar ut användaren.

Nya TID 18 finns ute i fackhandeln från och med april.

Bild: Festool