Nyheter

Allmännyttan söker nya talanger

Allmännyttan har ett stort behov av kompetens och Allmännyttans traineeprogram ger unga framtida talanger en god introduktion till branschen.

Programmet sträcker sig över två terminer och ger en bred verksamhetsförståelse och ett unikt nätverk. Den som går Allmännyttans traineeprogram får både professionell och personlig utveckling, samt får möta andra drivna deltagare.

Programmet är ett sätt för Sveriges Allmännytta att bidra till kompetensförsörjningen i branschen inom förvaltning samt att möjliggöra bostadsbyggande som är en förutsättning för tillväxt, ökad rörlighet och matchning på arbetsmarknaden.

– Rekryteringsutmaningen är stor i branschen och Allmännyttans traineeprogram är ett bra sätt att hitta talanger och få dem att utvecklas tillsammans med bolaget. Programmet innehåller moment som ger deltagarna en helhetssyn i företaget, vilket kan leda till nya arbetssätt och idéer, som blir allt viktigare när kraven på utveckling och snabbhet ökar i branschen, säger Sari Carlsson, HR-specialist på Sveriges Allmännytta.

Tjänster som ingår i årets Allmännyttans traineeprogram är:

Fastighets AB Förvaltaren söker Miljösamordnare, Sundbyberg
Svenska Bostäder söker Verksamhetsutvecklare, Stockholm
Svenska Bostäder söker biträdande Installationsledare VVS, Stockholm
Svenska Bostäder söker biträdande Projektledare nybyggnad, Stockholm
Stångåstaden söker Systemtekniker, Linköping
Uppsalahem söker trainee inom hållbarhet, Uppsala
Huge söker junior Projektledare, Huddinge
Gavlegårdarna söker trainee inom förvaltning, Gävle

Fakta om Allmännyttans traineeprogram:
Sveriges Allmännytta står bakom traineeprogrammet som pågår under två terminer. Deltagarna anställs på ett av Sveriges Allmännyttas 309 medlemsföretag för en specifik tjänst och har sin hemvist där hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler samt hemuppgifter. Ansökningsperioden att ansöka till tjänsterna med start hösten 2020 har precis öppnat och är 2-31 mars.

Bild av Dirk Wouters från Pixabay