Nyheter

Fler möjligheter för Helsingborgshems hyresgäster att resa hållbart

Installationen av laddplatser för el- och hybridbilar är klar. Från den 2 mars är det möjligt att ladda på tio nya laddplatser från norr till söder i Helsingborg.

Under hösten 2019 berättade Helsingborgshem tillsammans med Öresundskraft och Bee Charing Solutions om nya möjligheter för främst hyresgäster att ladda sin elbil.

–Vi väldigt glada att boende i flerfamiljshus nu kan ladda el- och hybridbilar. På varje laddplats finns fyra ladduttag med plats för privata laddplatser och minst en öppen laddplats där alla kan ladda. Fyra bilar kan alltså ladda samtidigt, berättar Kristin Nilsson, chef affärsutveckling.

Laddplatserna finns på Drottninghög, Elineberg, Husensjö, Laröd, Mariastaden, Närlunda, Olympia, Planteringen, Pålsjö Östra och Stattena.

Uppmuntra hållbart resande

Laddplatserna är ett utvecklingsprojekt och ett samarbete mellan Helsingborgshem, Öresundskraft och Bee.

–Tillsammans underlättar vi för och uppmuntrar Helsingborgshems hyresgäster och andra helsingborgare att resa hållbart och att nyttja ny teknik. Utvecklingsprojektet ger möjlighet till ömsesidigt kunskapsutbyte, samtidigt som vi möter den ökande efterfrågan på tillgänglig laddning. Alla tio laddplatser är möjliga att bygga ut i takt med att efterfrågan ökar, säger Kristin Nilsson.

Två sätt att börja ladda

Ansökan gör kunden på Bees webbplats: www.bee.se/helsingborgshem

Privat laddplats det vill säga en egen parkeringsplats med eluttag. Kostnad: 899 kr/månad och 2 kr/kWh.
Öppen laddplats det vill säga en parkeringsplats med eluttag som man delar med andra bilister. Här kan man ladda upp till 4 timmar åt gången. Här kostar det 3 kr/kWh att ladda.

Bild: Helsingborgshem