Nyheter

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark besöker säkerhetspark för byggbranschen

Onsdagen den 3 mars besöker arbetsmarknadsminister Eva Nordmark Säkerhetsparken – Sveriges första och enda träningsanläggning för en säkrare byggbransch.

– Insatserna för att minska antalet olyckor på våra arbetsplatser får aldrig ta paus. Säkerhetsparken blir ett viktigt verktyg i vår strävan för en attraktiv, sund och säker byggbransch, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen, som deltar vid träffen.

Utbildningen i Säkerhetsparken i Märsta har som målsättning att bidra till insikter och ökad säkerhetskultur genom dialog och reflektion om säkerhet, beteende och attityder. Parken, som invigdes den 7 oktober 2019, har en total yta på 15000 kvadratmeter. I dagsläget finns cirka 15 olika scenarier inom allt från arbete på hög höjd till asbest, säker schakt och ergonomi.

Initiativtagare till Säkerhetsparken är Byggföretagen. De olika stationerna i säkerhetsparken har formats i samverkan med flera av branschens aktörer.

Bild: Pixabay