Nyheter

Kålltorpsgruppen tar nästa steg

Efter flera framgångsrika år, med Kålltorps Bygg och Kålltorps Plåt i spetsen, tar nu Kålltorpsgruppen nästa steg och startar Kålltorps Projektutveckling. Arbetet inleds med utvecklingen av två expansiva projekt i bröderna Johanssons hemkommun Härryda.

– Våra hjärtan klappar lite extra för den här kommunen och vi vill gärna bidra till ytterligare utveckling av Härryda, säger Martin Johansson, projektutvecklare och den av bröderna som representerar huvudägarna i projekten.

I samband med uppstarten av Kålltorps Projektutveckling rekryterades Krister Johansson som VD och Pär Falk som projektutvecklingschef. De tillträdde sina nya tjänster vid årsskiftet, och är idag även delägare i företaget.

Krister Johansson har en gedigen bakgrund inom bygg- och fastighetsbranschen, från både kommunala och privata bolag. Krister kommer närmast från Serneke där han bland annat varit VD för Serneke Fastighets AB.

Pär Falk har lång erfarenhet från projektutveckling i både utvecklings- och genomförandeskeden. Även Pär kommer från Serneke, där han bland annat varit regionchef för Serneke Projektutveckling i Väst.

Kålltorps Projektutveckling kommer i första hand fokusera på genomförandet av två projekt i Härryda kommun; Haga By och Landvetter Travel Park.

Haga By är ett bostadsprojekt med gångavstånd till Mölnlycke Centrum. Projektet omfattar cirka 600 bostäder och detaljplanearbetet genomförs i ett konsortium bestående av Kålltorps Projektutveckling i samarbete med Development Partner, Tornstaden, HSB och Bråta Ängar AB.

Landvetter Travel Park ska leverera kommunikationsnära tjänster till en växande flygplats. I samklang med omgivningen ska en ny hub utvecklas– med hotell, långtidsparkering och fullskalig bilservice. Landvetter Travel Park ligger bara några minuter från Göteborg Landvetter Airport och nu börjar uthyrningen av planerade verksamheter.

– Efter att ha verkat i större organisationer med många projekt och fastigheter på agendan känns det väldigt stimulerande, för både mig och Pär, att få fokusera på de här två projekten, säger VD Krister Johansson.

– Att vi nu rekryterat Krister Johansson och Pär Falk skapar fina förutsättningar för Kålltorps Projektutveckling och de projekt vidriver där. Vi har ju som mål att kunna tillföra bestående värden för både Härryda kommun och Kålltorpsgruppen, säger Martin Johansson, projektutvecklare och ägare.

Fakta:
Kålltorps Projektutveckling, ett bolag inom Kålltorpsgruppen, förvärvar och utvecklar mark och fastigheter inom Göteborgsregionen. Med fokus på handlingskraft, trygghet och trovärdighet arbetar man alltid
nära sina kunder och samarbetspartners.

Bilden:
Kålltorps Projektutveckling drivs av Pär Falk, Krister Johansson och Martin Johansson.
Bild: Calle Wärnelöv, [email protected]