Nyheter

Helsingborgshem i nytt samarbete med BoKlok

Helsingborgshem och BoKlok har tecknat ett samarbetsavtal med målet att bygga 130 nya bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg. Planen är 26 radhus i två plan och sex fyravåningshus med totalt 104 lägenheter.

– Vi är mycket glada över samarbetet och att BoKlok vill vara med i utvecklingen av Drottninghög. Det är ett betydelsefullt samarbete som bidrar till öka både variation och attraktivitet på området, säger Lars Hansson, styrelseordförande på Helsingborgshem.

Nybygget kommer att ske i tre olika etapper och ambitionen är att kunna visa första delen på stadsmässan H22 i juni 2022, där Drottninghög vid sidan av SeaU och Oceanhamnen är ett av tre huvudområden.

– Många vill bo i Helsingborg och tillsammans vill vi förverkliga planerna. Här bidrar vi till större variation genom radhus och bostadsrätter i en stadsdel med många gröna kvalitéer. Det betyder mycket både för utvecklingen av hela Helsingborg och för nya Drottninghög, säger Lars Hansson.

Den nya bebyggelse som Helsingborgshem nu planerar tillsammans med BoKlok ingår i detaljplanen för Grönkulla på Drottninghög som håller på att arbetas fram. Beslut om den nya detaljplanen förväntas vid årsskiftet 2020/2021. Går allt som planerat kan BoKlok börja bygga under 2021.

– Vi vill bidra till utvecklingen av Drottninghög genom att skapa hållbara hem som människor med vanliga plånböcker har råd med. Drottninghög är ett område som vi har tittat på länge och vi ser fram emot att samarbeta med Helsingborgshem i deras utveckling av Grönkulla. Vårt område kompletterar befintlig bebyggelse, samtidigt som vi kan hjälpa till med att skapa variation i upplåtelseform och gestaltning. Vi planerar att sätta solceller på lägenhetshusen och det kommer inte att kosta de boende något extra, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Utvecklingen drivs inom projekt DrottningH och samverkan med flera olika aktörer inom Helsingborgs stad, byggherrar och inte minst boende gör utvecklingen på Drottninghög unik i sitt slag. Idag är flera byggen på väg att bli klara. Riksbyggen och Tornet är igång med sina byggen. Stenströms och Helsingborgshems projekt Drottningen, p-hus och kontorshus med tio våningar har nått full höjd.

Bilden:
Området som är aktuellt för bostadsrätter på Drottninghög.
Bild: Jaenecke arkitekter