Nyheter

Altro lanserar nytt limfritt golv som kombinerar hållbarhet och design

Att hållbarhet är ett hett ämne på dagens agenda är ingen nyhet. Ett företag som lägger fokus på just detta är golvtillverkaren Altro, som nu lanserar en förnyad version av sin serie Altro Cantata™. Det limfria golvet erbjuder helt nya designmöjligheter och färgval, samt en högre komfort under fötterna, bra stegljudsreducering och en akustikdämpning på 14 dB.

Och precis som dess föregångare erbjuder nya Altro Cantata fördelar när det gäller såväl installationstid som hållbarhet.

Nya Altro Cantata är ett slätt och lättstädat golv som sätter hållbarhet och design i främsta rummet. Tack vare dess limfria installation kan man svetsa golvet och sedan gå på det på samma dag, något som halverar installationstiden och kan vara A och O i exempelvis en hektisk restaurang. Golvet kan dessutom återvinnas efter användning.

Med 29 färger i en variation av mönster får man en hög nivå av designfrihet och kan därmed skapa den atmosfär man önskar, utan att kompromissa med vare sig hållbarhet eller stabilitet.

Ett säkert val för att skapa mysiga miljöer

Det nya släta golvet är en utveckling av den originella modellen av Altro Cantata. Michael Persson, nordisk chef hos Altro, förklarar hur den nya serien kommer att förbättra dess produktportfölj:

– Bland de nyheter som nya Altro Cantata kommer med så är det två som sticker ut: materialets undersida och ett större antal modeller. När det gäller materialets undersida har det förbättrats för att förhindra intrycksmärken och erbjuda en högre akustikdämpning på 14dB, samt en högre komfort under foten som minskar tröttheten i benen.

Han fortsätter:

– För det andra så inkluderar det nya Altro Cantata-sortimentet 29 färger som är tillgängliga i en blandning av olika mönster. Några mönster har hämtats från den tidigare modellen, medan andra har valts ut ur Altro Orchestra™-kollektionen. Dessutom presenteras fyra terrazzo-liknande utseenden och, för första gången som limfritt alternativ, även 12 nya trä-liknande mönster som gör att du kan koordinera med vissa modeller från den nuvarande Altro Wood™-kollektionen och därmed installera dem i angränsande områden. Denna utveckling gör det möjligt för den nya modellen av Altro Cantata att erbjuda ett oändligt antal designmöjligheter medan det bibehåller alla sina fördelar.

Snabb installation utan limlukt

Förutom alla designfördelar är Altro Cantata även ett limfritt golv som erbjuder en snabb installation. Golvet finns med i de ledande miljöcertifieringarna som finns på marknaden och kan enkelt återvinnas eller återanvändas efter användning. Tack vare detta reduceras materialspillet som går till deponi. Genom att använda Altros prisbelönta installationsmetod utan lim kan man dessutom svetsa golvet och gå på det, under samma dag. Av den anledningen är det den perfekta lösningen för offentliga miljöer där mycket människor passerar och där man måste hålla stängningstiden nere så mycket som möjligt.

Med denna metod kan nya Altro Cantata även installeras på nya betongunderlag som har upp till 97 % relativ fuktighet, utan att du behöver använda en fuktspärr. Genom att inte använda lim slipper man limlukten, något som kan vara fördelaktigt i utrymmen där människor bor och arbetar. Dessutom kan du utan problem ta bort, återanvända eller återvinna golvet i slutet av dess livslängd vilket, som extra bonus, tillåter betydande besparingar i avfallshanteringskostnader.

Michael Persson avslutar:

– Nya Altro Cantata är perfekt för alla vårdmiljöer och kan installeras i såväl receptionsområden och korridorer, som behandlingsrum och väntrum. Det fungerar också bra i förskolor, kaféer och klassrum. Av dessa anledningar, och tack vare dess hemtrevliga estetik, rekommenderas Altro Cantata starkt för alla områden där värme och komfort är avgörande för att skapa trevliga miljöer som människor kan njuta av länge.

Bild: Altro