Nyheter

Forbo älskar möbler

​Under Stockholm Furniture Fair 2020 presenterar Forbo sitt ytmaterial Furniture linoleum från en oväntad och nytänkande vinkel.

På tre färgglada plattformar med olika teman (”We love innovation”, ”We love love our legacy” och ”We love nature”) berättar man om linoleum, delar sin rika historia såväl som framtidsvisioner. En inspirerande utställning som visar resultatet av samarbetet med etablerade möbeltillverkare, oberoende designers och nya talanger.

Flexible Linoleum (beta-version 471)
​En Furniture linoleum med mjuk känsla och subtil struktur. Detta veganska material är plastfritt och tillverkat av naturliga ingredienser som linfröolja, harts, jute, trämjöl och kalksten.

Med Flexible linoleum (beta-version 471) presenterar Forbo en lättformad, mjuk linoleum som är särskilt utvecklad för att möta den moderna möblerindustrins förändrade behov för en hållbar framtid. En tunn linoleum som förblir flexibel över tid och är lätt att böja. Med dessa nya egenskaper erbjuds mer frihet i 3D-formning.

Cookie
​Basen för all linoleum, bestående av en blandning av tallharts, linfröolja, trämjöl och kalksten.

Spanish red
​En linoleum med rena mineralpigment direkt från jorden som fungerar som en naturlig oxid.

Observera!
​Dessa tre innovationer har ännu inte lanserats. Den feedback och expertis som möbeltillverkare och designers ger är mycket värdefull information för att kunna vidareutveckla  koncepten till framgångsrika nya produkter.

We love innovation
​Forbo älskar att utforska och har bara precis börjat upptäcka de oändliga möjligheterna med Furniture linoleum, ett ytmaterial som känns varmt och mjukt att vidröra, med en vacker naturlig patina. Kundernas kunskap i möbelproduktion i kombination med kunskap om linoleum kommer resultera i fantastiska, inspirerande framtida produkter.

Prototyperna som Forbo visar på mässan ger en känsla för hur Furniture linoleum kan användas och upplevas i framtida projekt. Vidareutvecklingen av linoleum visualiseras med tillämpningar på befintliga designmöbler, men även i nya experimentella former.

We love our legacy
​Forbo hedrar designikoner från förr som är mer relevanta och levande än någonsin. Dessa verkliga innovatörer, som Aalto och Rietveld, erkände och omfamnade tidigt linoleum som ett modernistiskt material.

Moderna tolkningar av klassiska designer visas med moderna linoleumfärger. En presentation av färdiga produkter och prototyper som är resultatet av samarbeten med lojala kunder, nya möbeltillverkare och våra framtida ambassadörer.

We love nature
​Här visualiserar man linoleumets naturliga egenskaper med två inspirerande nya färgexperiment som har använts på olika moderna och tidlösa möbler.

De färger som visas är ”Cookie Gold” (en linoleum utan adderade färgpigment) och ”Spanish Red” (en linoleum med naturliga mineralpigment hämtade direkt från stenbrottet).

Produkterna och prototyperna har tillverkats av:
​Artek, Faust Linoleum, Hay, Lensvelt, Rietveld Originals, Studio ZwartFrame, Normann Köpenhamn, Daphna Laurens, Christien Meindertsma, Kristoffer Heikkinen, Kita Keus, Studio Albert Lieuwe, Hemmo Honkonen, Joe Clark, Lise Lefebvre, Satomi Minoshima, Frank Hoogveld, Emmy Lemmens och Levi Baeten.

Bilden:
Flexible Linoleum (beta-version 471).
Bild: Forbo Flooring AB