Nyheter

Bergs Timber satsar på kundupplevelsen – startar nytt dotterbolag

Under senare delen av 2019 beslutade Bergs Timber att starta ett nytt dotterbolag med syfte att driva försäljning av koncernens mer högförädlade produkter, primärt på den svenska marknaden.

Bergs Timber bedriver idag verksamheter i Sverige, Baltikum och England. Kärnverksamheten är produktion, försäljning och distribution av sågade och hyvlade trävaror främst till huvudmarknaderna England och Sverige.

I koncernen tillverkas även högkvalitativa modulhus, fönster och dörrar, trädgårdsprodukter och olika typer av träskyddsbehandlingar. Genomgående för dessa produkter i trä är att de produceras i koncernens egna fabriker, de håller högsta kvalitet och de präglas av lång erfarenhet och kunskap inom respektive produktområde.

– Bergs Timber fyllde förra året 100 år och har under de senare åren utvecklats från ett rent sågverksbolag till ett bolag med stor del vidareförädling. Den produktportfölj vi nu har i koncernen skapar spännande möjligheter och det är just detta vi ska ta vara på i det nya bolaget, säger Peter Nilsson, koncernchef för Bergs Timber.

– Målsättningen är att skapa ett unikt koncept inte enbart på produktnivå, utan även runt hur man som köpare upplever vårt erbjudande, vår leverans och våra kringtjänster. Första affären i det nya bolaget är redan i hamn, och vi ser fram emot att skapa många till.

– Köpbeteendet förändras snabbt och vi vill vara med på resan att nå ut direkt mot projekt och byggentreprenörer men även till konsument. Genom att vi har kontroll över hela förädlingskedjan har vi även chans att skapa en unik kundresa som kommer att göra skillnad, säger Per-Åke Bergh som blir VD i det nya bolaget.

Woodworks by Bergs AB har sin stora lansering under Nordbygg-mässan 21-24 april, besök dem gärna i monter C17:49.

Bild: Bergs Timber