Nyheter

Riksbyggens Brf Viva nominerad till Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”

Brf Viva i Göteborg, som uppförts av Riksbyggen, är en av tre nominerade till Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”. Utmärkelsen Guldhemmet är ett nytt pris och delas för första gången ut den 5 mars. Brf Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt.

– Det känns extra roligt att Brf Viva är nominerat till ett pris som aldrig tidigare delats ut. På Riksbyggen är vi hedrade och stolta. Målsättningen med Brf Viva har varit att skapa ett unikt projekt ur en innovations- och hållbarhetsaspekt och som kan inspirera hela branschen till ett mer hållbart bostadsbyggande, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg.

Riksbyggens Brf Viva utsågs under 2019 till Årets Miljöbyggnad samt till ”Årets bästa byggnad i Göteborg”. Nyligen utsågs också Riksbyggen, för andra året på raken, till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B 2019.

Vinnaren av Guldhemmet presenteras på Guldhemmetgalan, som arrangeras den 5 mars. Bakom satsningen står Hemnet med målsättningen ”etablera priset som ett kvalitetsmärke för extraordinära personer och prestationer inom bostadsbranschen”.

Bilden:
Brf Viva, Guldheden i Göteborg, med sammanlagt 132 bostadsrätter.
Bild: Ulf Celander