Nyheter

Trendig design möter kompaktboende när Frösö Park Moho planeras

​Den nya satsningen att bygga ett modernt hostel har tagit ännu ett steg i processen då arkitekttävlingen nu är avgjord. Designbyrån som kommer att samarbeta med Frösö Park Hotel för att ta fram helhetskonceptet är Jon Eliason Design Studio.

Frösö Park Hotel har tidigare meddelat att de byggnader som en gång var logement på Frösö Park-området, planeras att byggas om till modernt hostel, som går under arbetsnamnet Frösö Park MoHo. I årsskiftet lämnades ett antal bidrag in till arkitekttävlingen och vinnaren blev Jon Eliason Design Studio.

– För oss, och mig personligen, är det viktigt i dagens läge med hållbarhet. Att skapa ett trendigt och enklare boendealternativ i tidigare logementsbyggnad känns därför helt rätt. Förslaget från Jon Eliasons Design kändes självklart. De hade fångat hållbarheten, lekfullheten och har ett starkt framtidsfokus. En perfekt mix för en sån här satsning i Jämtland, säger Jacob Dahlberg, VD på Frösö Park Hotel.

I tävlingsbidraget finns det tydliga influenser av naturmaterial och platsen Frösön. Det, tillsammans med inspiration hämtat från olika kompakta miljöer (bland annat tältet, studentlyan och tågkupén) ska leverera en helt ny design- och boendeupplevelse.

– Det var viktigt för oss att inredningskonceptet relaterar till verksamhetens kärnvärden och detaljer, så att designen skapar ett unikt uttryck och därigenom ett starkare och tydligare varumärke. Vi har integrerat de allra viktigaste funktionerna och behoven och den extra lyxen finns i ett väl genomfört koncept och tydlig idé. Att med enkla medel skapa ett starkt uttryck och åtråvärd boendeupplevelse, berättar designern Jon Eliasson.

Bygget av Frösö Park MoHo beräknas att sätta igång under våren, i ett första skede planeras ca 85 nya bäddar men ambitionen är att inom tre år öka antalet bäddar med 250.

Vidare kommer Hotel Concept vara projektledare för inköpsdelen och se till att förverkliga designförslaget.

Bild: Frösö Park Hotel