Nyheter

Världens första batteridrivna murspårfräs är här

Nu presenterar DEWALT en batteridriven murspårfräs med en prestanda som matchar en nätansluten 230 V-modell. Nya DCG200 ingår i den prisbelönta 54V XR FLEXVOLT-serien och är ultimat för att snabbt och enkelt fräsa ut spår för kablar, ledningar och rör.

Ännu en gång är DEWALT först i branschen med att lansera ett ban-brytande batteriverktyg för professionella användare. DCG200 54V XR FLEXVOLT är inte bara den allra första batteridrivna murspårfräsen på marknaden utan den har också imponerande kraft, körtid och drifts-säkerhet.

Detta tack vare det kraftfulla 54V XR FLEXVOLT-batteriet i kombination med en kolborstfri motor. Något som gör den idealisk för elektriker, rörmokare och andra som dagligen arbetar med krävande installationer av kablar och ledningar i väggar och golv av betong, tegel eller murverk. Dessutom speciellt användbar på storskaliga bygg-arbetsplatser för att slippa långa sladdragningar eller på platser där tillgången på el är begränsad.

Med den nya effektiva murspårfräsen, som har en arbetshastighet på 9000 varv/minut, går det enkelt och snabbt att åstadkomma snygga och exakta spår med rena, fina ytor runt omkring. Det maximala skärdjupet i massiv betong är 32 mm och kan justeras verktygsfritt utifrån använd-arens önskemål liksom skärbredden. Den regleras enkelt mellan 8 och 35 mm med hjälp av praktiska, inbyggda distanser.

Det som också utmärker nya DCG200 är de innovativa säkerhets- funktionerna som ger optimalt skydd mot farliga luftburna partiklar, minskad bullernivå och reducerad risk att utsättas för allvarliga skador. Den ingår i DEWALTs växande sortiment med extra säkra verktyg, Perform & Protect, och uppfyller därför strikta krav när det gäller damm, vibrationer och kontroll.

Murspårfräsen är till exempel utrustad med senaste trådlösa teknik för uppkoppling av verktyg till mobila enheter, Wireless Tool Control (WTC), vilket gör att den enkelt kan kopplas ihop med DEWALTs M-klassade batteridrivna dammsugare DCV586. Ett sätt att även minska bullret i arbetsmiljön eftersom båda enheterna då kan styras samtidigt med automatisk start/stopp så att dammsugaren inte står och går i onödan när murspårfräsen stängs av.

DCG200 är dessutom utrustad med inbyggd motorbroms som snabbt stoppar skivorna och e-koppling som skyddar användaren mot kick-back-incidenter. Verktygsfria snabbspärrskydd gör det också extra enkelt att byta ut de två kapskivorna vid behov.

Bilden:
Nya DCG200 54V XR FLEXVOLT är den allra första batteridrivna murspårfräsen på marknaden som har en mycket imponerande kraft, körtid och driftssäkerhet.
Bild: DEWALT