Nyheter

NCC slår samman ställningsbolag för att öka konkurrenskraften

NCC:s två dotterbolag Ställningsmontage och Industritjänst, och Bergnäset ställningsmontage slås samman till ett bolag med namnet Bergnäset. Målet är att bolaget ska stärka sin marknadsposition och dra nytta av de samordningsmöjligheter som uppstår med ett bolag.

− Genom att bilda ett bolag samordnar vi administration, resurser och arbetssätt vilket ger effektivitetsvinster. Bergnäset blir en stark aktör i branschen med fokus på säkerhet, säger Maria Zimdahl, regionchef NCC Infrastructure och styrelseordförande i Bergnäset.

Genom sammanslagningen kommer Bergnäset, som finns från Sörmland och norrut, få en omsättning på cirka 500 MSEK. Bolaget levererar säkra ställningar för ett säkert byggande- och underhållsarbete. Kunderna finns framförallt inom industrisektorn. Bergnäset är ett fristående, helägt dotterbolag till NCC.

Namnet Bergnäset står för kraft, trygghet och pålitlighet vilket också är värden det nya bolaget ska genomsyras av.

− Vi kommer ta vara på det bästa från de två bolagen. Tillsammans ökar vi konkurrenskraften och stärker vår position som den stora seriösa aktören på ställningsmarknaden. Vi kan mobilisera när det behövs i stora industri-, bygg- och vägprojekt, säger Helena Henriksson, vd för Bergnäset.

Bergnäset är en auktoriserad ställningsentreprenör och medlem i branschföreningen Ställningsentreprenörerna, STIB. Bergnäset har kollektivavtal med Byggnads.

Sammanslagningen gäller från 1 januari 2020.

Bild: Bergnäset