Nyheter

CIK är publikdragare till ”Framtidens Idrotts- & Fritidsanläggningar”

Norconsult har ritat och projekterat Centrum för Idrott och kultur i Knivsta, med Dan Johansson som uppdragsledande arkitekt. Hans föreläsning om projektet är en av huvudakterna till årets upplaga av ”Framtidens Idrotts- & Fritidsanläggningar”, en konferens som fokuserar på idrotts- och anläggningsplanering för ökad folkhälsa och hållbar utveckling.

På ”Framtidens Idrotts- och fritidsanläggningar” möts företag, organisationer och aktörer som på olika sätt jobbar mot miljöer för idrott, fritid och kultur för att byta erfarenheter, inspireras och nätverka. Norconsults Dan Johansson är inbjuden för att tala om CIK i Knivsta, som ett lyckat exempel på innovativ samverkan.

– Vi vill vara med i sammanhang som bidrar till utvecklingen av beställarkompetensen, säger Dan. Att vi och våra beställare får kontakt med varandra, och att diskussionerna mellan kommuner och beställare från hela landet lär oss något nytt. Då ökar möjligheterna till nytänkande, fortsätter han.

Norconsult har ritat CIK, projekterat akustik, AV-teknik, storkök, landskap, scenteknik, inredning, tillgänglighet och BIM-samordnat för hela anläggningen – som ska rymma allt från kampsport och ishockey till rockmusik, teater och opera. Anläggningen invigdes i december 2019.

”Framtidens Idrotts- & Fritidsanläggningar”pågår 27-28 januari i Stockholm.

Bilden:
Norconsults föreläsning om CIK är en av huvudakterna till årets upplaga av ”Framtidens Idrotts- & Fritidsanläggningar”
Bild: Norconsult