Nyheter

AkzoNobels färg når nya höjder med byggandet av Europas högsta byggnad

Inom några år får Europa en ny högsta byggnad i form av den polska Varso Tower som byggs i närheten av centralstationen i Warszawa. AkzoNobel levererar färg till den exteriöra byggnadskonstruktionen.

Ett 310 meter högt kontorstorn; Varso Tower, designat av Foster + Partners, byggs av den internationella fastighetsutvecklaren HB Reavis och kommer att dominera horisonten i den polska huvudstaden.

– Det är väldigt inspirerande att arbete med detta projekt tillsammans med flera ledande namn inom byggnadsindustrin, säger Mattijn Klaver, Sales Manager Benelux AkzoNobel Powder Coatings. Kunder vill ha känslan och utseendet från flytande färg men egenskaperna som är unika för pulverfärg. Vårt Interpon D sortiment tillgodoser dessa behov, finns i en bred variation av trendiga kulörer med olika finish. Det är en mycket hållbar produkt vilket innebär att den dessutom ger ekonomiska fördelar för våra kunder.

Varso Tower är planerat att stå färdigt 2021 och på 53 våningen kommer det finnas en utsiktsplats med en svårslagen utsikt över grannskapet.

– Vi har levererat marknadsledande produkter till landmärken över hela världen, vilket gör det extra spännande att också vara med i Varso Tower-projektet, tillägger Daniela Vlad, Managing Director för AkzoNobels Powder Coatings affärsområde. Med detta projekt kan vi återigen visa vår passion för färg för hela världen.

Interpons färgsystem skyddar tornets färg mot tuffa väderförhållanden som starkt solljus, hårda vindar och hällregn. Byggnaden blir också en ledstjärna för hållbara byggnader då ingen av Interpon-produkterna innehåller flyktiga organiska ämnen (VOC) eller giftiga tungmetaller. AkzoNobel fick 2015 som den första globala leverantören av pulverfärger en miljöproduktsdeklaration, vilket är ett bevis på det åtagande vi har att producera hållbart och ta fram hållbara produkter åt våra kunder.

För mer information om Interpon besök, www.interpon.com

Bilden är ett fotomontage av Varso Tower som visar Warszawas skyline.
Bild: AkzoNobel